fbpx


Een lief en gezellig gezelschapshondje wilde ik. En Lief en Gezellig is Levy met hoofdletters. 

Maar soms als we dan tijdens het uitlaten een andere hond tegenkwamen, begon hij met een stare down, waarbij de stare down van Rico Verhoeven totaal verbleekt. Zo’n moment was dan meestal het begin van onbedaarlijk uitvallen. Nu is Levy klein van formaat en altijd aangelijnd dus echt kwaad kon het niet maar het maakte het wandelen wel minder prettig. 

Voornamelijk omdat ik continu liep te scannen of ik andere honden zou tegenkomen. Toen ik dan ook hoorde dat Henriette zou beginnen met een traject specifiek gericht op het voorkomen van dit gedrag, heb ik mij aangemeld. 

Ik kom uit Schiedam en Didam is dan best een stukje rijden maar je gaat ervoor of niet. Ik ben ervoor gegaan en daarvan heb ik absoluut geen spijt want Levy zijn gedrag is in positieve zin ongelofelijk veranderd. 

Dat ging niet vanzelf natuurlijk, daarvoor was hulp nodig in de vorm van lessen.
De lessen werden op ontspannen maar gerichte wijze gegeven. Er was voor alle deelnemers voldoende persoonlijke aandacht. 

Met alle tips en aanwijzingen moet je daarna thuis al oefenend aan de slag. Een grote hulp vond ik het op beeld vastleggen van verschillende momenten tijdens de les. Momenten waarop het goed of juist niet goed ging. Henriette kan de lichaamstaal van een hond feilloos lezen. Ik niet en ik moest de beelden dan soms ook wel twee of drie keer terugzien voordat ik precies kon zien waar ik de fout inging. Waar IK de fout inging, niet Levy.

Levy is nog wel eens ondeugend maar ook voor die momenten zijn mij tools aangereikt en weet ik wat mij te doen staat.

Ben erg blij met het resultaat van het traject want wij kunnen nu ontspannen wandelen.

  


Ellen Vreugdenhil Eigenaresse Levy

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer weten? Check dan deze artikelen.

>