fbpx


Voor aanvang van het live traject had ik een super gezellig gesprek met Corrie. Ze is echt een super enthousiaste dame, de energie sprankelt er van af. Ze wilde er helemaal voor gaan met haar hond. Baily is een Chinese Naakthond, met een klein beetje haar 😉 Hij viel aan de riem blaffend en grommend uit naar iedere hond op straat. Hij vertoonde veel stress-signalen; nieste en snuifde veel; fixeerde en je zag vaak dat hij zijn pootje hief en dat hij zijn bek likte. Allemaal tekenen van flinke stress. Ze probeerden andere honden te vermijden. De wandelingen waren frustrerend geworden en niet leuk meer.

Wat zijn jouw ervaringen met het Live traject?

Corrie: 'Het traject heeft ons veel gebracht. Het was een heel stuk rijden maar het was het  waard! Ondanks dat het traject ook uit groepslessen bestond, was er genoeg aandacht voor iedereen persoonlijk.'

Wat hebben jij en Baily bereikt?

'Ik had nooit gedacht dat ik Baily zo ver zou krijgen. Hij is thuis rustiger, de stress is echt verminderd. Buiten valt hij helemaal niet meer uit naar andere honden, ook daar stresst hij niet meer. We zijn nu al zelfs zo ver dat we het belonen met lekkers kunnen gaan afbouwen. Bij de ene hond gebruik ik nog wel lekkers om hem te belonen, bij de andere alleen mijn stem. We kunnen andere honden nu gewoon ontspannen op een afstand van een paar meter passeren. Ik geniet weer van de wandelingen en ben zelf weer zelfverzekerder. Als het traject dubbel zoveel had gekost, dan had ik de investering ook gedaan! Nu ik deze Baily terug heb gekregen. Ik ben echt zo blij dat ik heb meegedaan.

Henriëtte bedankt voor je engelengeduld, wij kunnen weer met plezier buiten lopen met Baily!


Corrie Kloosterman - Eigenaresse Baily

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer weten? Check dan deze artikelen.

>