fbpx

Het verhaal van Pepsi


Voor aanvang van het live traject had ik prettig gesprek met Francien. Ze was een van de eerste enthousiaste aanmelders voor mijn traject. Ze liep al een paar jaar tegen het uitvallende gedrag van Pepsi aan en had ook al een gedragsbegeleider ingeschakeld. Het lukte tot nu toe nog niet om het gedrag van Pepsi te veranderen. Zo mooi om uit ons gesprek te horen dat ze er alles voor over (ook de lange rit vanuit limburg) heeft om Pepsi te kunnen gaan helpen om zich zekerder te gaan voelen rondom andere honden.

Wat zijn jouw ervaringen met het Live traject?

Francien: 'Pepsi is door het traject zo'n 80% minder gaan uitvallen dan voorheen. Ze is nu stabieler en niet meer zo'n stuiterbal. Ze is makkelijker aan te sturen. Als ze nog een keer uitvalt dan is ze er makkelijker uit te halen. In het verleden bleef ze teruggaan.'

Wat vond je fijn aan het programma, aan mijn begeleiding?

'Het was erg fijn dat je heel rustig bent. Je legt alles goed uit. Bij jou thuis was het heel leuk opgezet met de snuffelmatjes. In het park was het in het begin even zoeken naar hoe we het gingen doen, maar toen had ik het door en was het goed zo. Het was een hele geschikte plek.

Zou je mijn traject aanraden?

'Het is wel een kostbaar programma, maar ik zou het zeker aanraden. Aan mensen met een uitvallende hond, die met hun handen in het haar zitten en denken dat het nooit goed komt'.

Wat is er voor jouw gevoel veranderd?

'Ik ben zelfverzekerder geworden omdat ik weet wat ik moet doen, ik heb ook het vertrouwen gekregen dat het wel goed komt. Eerder dacht ik alleen 'als ik maar niets tegenkom', en ging ik alles vermijden. Ik blijf wel alert, maar ben niet meer telkens opgefokt. Ik kan nu makkelijker overal weer lopen, dat gaat goed.


Francien van Lijssel Eigenaresse Pepsi

Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Ik begeleid eigenaren van een hond die uitvalt naar andere honden zodat ze samen weer fijn op pad kunnen! Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat zowel eigenaar als hond weer kunnen genieten van de wandeling samen :-)

Volg mij op:
>