fbpx

Plezier met wandelen

"We hebben er weer plezier in om met Beau te wandelen. Beau is nu meer gericht op mij dan eerst”

                                              Marca Demoed

Voor aanvang van de online EHBU cursus had ik Marca aan de telefoon over haar hond Beau. Beau is een herplaatser, hij kwam met 4 maanden bij de huidige eigenaren. Het is nooit helemaal duidelijk geworden wat voor een kruising Beau is, waarschijnlijk iets met een oud duitse Herdershond en een Sheltie. Hij heeft veel weg van een Harzer Fuchs.

Gek op een balletje

Beau is gek op balletjes en helemaal weg van de piepbal. Hij wil heel graag met andere honden spelen en valt uit enthousiasme en opwinding blaffend uit aan de riem naar andere honden. Gewoon ontspannen honden passeren is daardoor erg moeilijk. We hebben interessante gesprekken gevoerd, niet alleen over het uitval-gedrag, maar ook over opvoeding in zijn algemeen. Grenzen aan kunnen geven, op een positieve manier leiding/sturing geven aan je hond. Belangrijke onderwerpen om te kunnen groeien in de relatie met je hond.

Op dit moment is Marca ongeveer 3 weken bezig met de online EHBU cursus. Haar wens was om met Beau weer ontspannen te kunnen wandelen. En niet steeds alert te hoeven zijn of er andere honden aankomen.

Wat zijn jouw ervaringen met de

 online EHBU cursus nu je

 ongeveer 3 weken bezig bent?

Marca: 'Ik heb de cursus nog niet helemaal gedaan, wel alle oefeningen. Ik heb genoeg handleiding om zijn gedrag te veranderen. Ik moet wel consequent zijn en dit bij elke wandeling oefenen. Er is wel degelijk iets veranderd in het gedrag van mijn hond.

Tijdens het wandelen is Beau meer op mij gericht dan op de omgeving. Voorheen was dit precies andersom. Ik voel me nu zelfverzekerder en kan beter met de situatie omgaan.

Van welk advies van mij of van de

 cursus heb je het meeste gehad? 

Het managen van de hond en het kijken naar de signalen van je hond. Je hond leren kennen. 

Wat maakt een training bij mij

 anders dan bij anderen? 

Je kan 1 op 1 trainen met je hond, en je kan zelf aan de slag wanneer je wilt. Wachten op een lesuur hoeft niet. Je krijgt snel genoeg antwoord via de app. Voor mensen die niet op een positieve manier trainen zou jou training heel geschikt zijn, met positieve training bereik je meer!

Hoe waardeer je de online cursus

 met telefonische begeleiding als

 je 1  tot 5 sterren zou mogen

 geven?

Dan zou ik je 4,5 ster geven!

Marca kwam nog met hele mooie feedback voor mij. Iedere hond is natuurlijk anders en Beau is echt heel erg op een piepspeeltje gericht, veel meer dan op lekkers. Er komt nog een extra hoofdstuk in de cursus over het gebruik van een speeltje als beloning!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer weten? Check dan deze artikelen.

>