fbpx

Weer met plezier op pad met jouw hond met uitval-gedrag! 

EHBU: Online Hondencursus
voor jouw uitvallende, bange of reactieve hond

Weer met plezier op pad met jouw hond met uitval-gedrag! 

EHBU: Online Hondencursus
voor jouw uitvallende, bange of reactieve hond

 Ga weer ontspannen wandelen, zonder de angst dat je een andere hond tegenkomt. Ben jij er klaar voor om te gaan werken aan een ontspannen en plezierige wandeling met je hond?

'Zo is mijn hond nu eenmaal'

Je hebt misschien wel geaccepteerd dat je hond nu eenmaal zo is. Als er een andere hond aankomt gaat hij steigerend op zijn achterpoten staan. Of trekt hij hevig blaffend aan de riem. Dit is wat jouw hond doet. Voor wanneer je dit denkt, wil ik je toch nog even meegeven dat er bij zo veel honden echt zo'n grote verbetering mogelijk is! 

Neem nou mijn eerste hond Elfie, ze was veranderd van een uitvallende hond, naar een hond die bij mij thuis een grote steun en toeverlaat werd voor andere opvang honden. Ze reageerde niet meer vervelend op andere honden tijdens de wandeling en ik hoefde de omgeving niet meer angstvallig in de gaten te houden. 

Kun je je voorstellen hoe de wandeling er voor jullie dan uit zou kunnen komen te zien? Hoeveel beter jouw hond zich zal voelen?  Dat je niet meer gespannen de straat hoeft af te scannen, maar vol vertrouwen precies weet wat je kunt doen en hoe je jouw hond kunt helpen?

Herkenbaar? Dat is het tijd voor verandering. Tijd om je hond stapsgewijs te gaan helpen.

In plaats van het wandelen met je hond als iets lastigs te zien, zie jij dit iedere keer weer als een leerproces. Je gaat zien dat hoe meer jij oefent, hoe meer jij verbetert samen met je hond. Je hond opvoeden staat hoog op je prioriteitenlijst, want je ervaart plezier in met je hond samen bezig zijn.

Zelfs wanneer je een terugval hebt samen met je hond en hij een keer uitvalt, weet jij precies wat je moet doen en weet je dit om te turnen in een gerichte leerervaring tussen jou en je hond. 

Zo gaat het met andere deelnemers:

online cursus uitvallende hond

Online Cursus Eerst Hulp Bij Uitvallen


 • 3 modulen met uitgebreid cursusmateriaal, video's & invulformulieren
 • Bonus 1: 3x Online Coach-Call met de groep en met mij persoonlijk! 
 • Bonus 2: De Ultieme Noodtechniek
 • Bonus 3: Opname Lezing Hondentaal

Dit zeggen anderen over mijn begeleiding


"Het uitval gedrag nam de laatste tijd alleen maar toe.  

 

Ik ben vast gestart met de online cursus EHBU. Ze geeft hierin heldere en duidelijke uitleg en veel informatie. 


Wat ik vooral heel fijn vind zijn de filmpjes waarin Henriëtte de geschreven tekst als het ware samenvat. Dat blijft bij mij zo veel beter hangen dan alleen tekst!"


Marja - Sky


"Wij hebben de training bij Henriette als erg fijn ervaren. 

Wat wij ontzettend fijn vonden is dat er echt naar onze hond gekeken werd.  

Wat ik zelf enorm waardeer is dat ze je niet het gevoel geeft dat je het niet goed doet maar juist tips en aanwijzingen geeft om je verder te helpen. We hebben ook heel veel gehad aan de tips uit de filmpjes."


Arno - Puck


"Mijn hond Tezzy en ik hebben sowieso veel aan de EHBU cursus gehad. Het telefonisch contact dat ik met je heb gehad heeft mij vooral gesteund in het vertrouwen in mijzelf.  


Ik herinner me vooral het gevoel mij gehoord te voelen. Heb het idee dat er bij mij ook iets veranderd is toen. Ik heb jou ervaren als oprecht, betrokken en deskundig in deze materie."


Tineke - Tezzy 


"Henriette heeft gruwelijk veel kennis in huis maar wist haar kennis ook heel goed te vertalen naar onze situatie. Haar adviezen waren kraakhelder en heel eerlijk.


Naast deze online cursus heb ik ook gevraagd om eens mee te kijken tijdens een wandeling in een losloop gebied.

Super waardevolle feedback heb ik daar gekregen!"Sonja - Taika

De EHBU online hondencursus
Na de cursus kan jij weer veel meer genieten van de wandelingen met je hond.
En ben je in staat om het angstig rondscannen naar andere honden om te turnen in ontspannen wandelen en alles zien als leermomenten.

Aan het einde van de cursus kan jij:

 • Jouw hond beter begrijpen, zodat je een uitval kunt voorkomen;
 • Managementtechnieken inzetten waarmee je op een positieve manier leiderschap toont aan jouw hond. Hierdoor kun je lastige situatie voorkomen of krijg jij je hond snel onder controle tijdens uitdagende situaties. 
 • Weet je hoe je een uitval kunt voorkomen én wat je kunt doen wanneer je hond toch uitvalt.
 • Trainingstechnieken inzetten, waarmee je jouw hond kan leren om ander gedrag in te zetten dan het uitvallen. Ander gedrag waarmee de hond nog steeds leert om zichzelf prettig en veilig te voelen. Zodat je ook daadwerkelijk aan de onderliggende emotie gaat werken.


"We zijn nu een paar weken verder en we merken al enorm veel verschil bij Puck. Een aanrader voor iedereen die het even niet meer weet!"


Arno - Puck


"Hoewel we nog aan het begin staan zien wij zeker al verbetering in de wandelingen en voel ik mij een stuk zelfverzekerder"Marja - Sky

Waarom kiezen voor mijn EHBU cursus?

In de afgelopen tien jaar heb ik een hondenopvang in huis gehad, Er hebben meer dan 200 verschillende honden in mijn huis gelogeerd. Deze honden (veel ook met gebruiksaanwijzing), heb ik begeleid tijdens spel-sessies, wandelingen en interne trainingen. Ik heb ondertussen meer dan 250 cursisten online geholpen en heb meer dan 500 hondeneigenaren tijdens trajecten en consulten begeleid. Deze kennis én praktijkervaring gebundeld in de EHBU cursus maakt mijn cursus uniek.

Mijn mensgerichtheid zorgt ervoor dat er ook ruim voldoende aandacht is voor jou onzekerheden en struggles. Je gaat geen beginnersinfo krijgen in dit programma.

Samen met jou en jouw hond neem ik een deep dive om nu eindelijk eens af te rekenen met de uitvalgedrag van jouw hond. Op een positieve passende manier, kun je al binnen 1 week tijd jij jouw plan helder hebben hoe je vanaf nu meer ontspanning in de wandelingen met jouw hond kan brengen.

Zo gaat het met andere deelnemers:

Mijn naam is Henriëtte en met mijn cursussen en honden-coach trajecten wil ik de band tussen jou en je hond versterken en ervoor zorgen dat jullie weer onbezorgd kunnen genieten van jullie wandeling.

Sinds 2012 professionele ervaring in het begeleiden van (uitvallende) honden.

Drie weetjes over mij:

 • Gebruik maken van fysieke correcties in het begeleiden van (uitvallende) honden valt niet onder mijn werkwijze.
 • Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH en bij het Martin Gaus Keurmerk (je kunt een vergoeding krijgen van je verzekeraar voor mijn therapie)
 • Persoonlijk en warm zijn mijn kernwaarden. 

Mijn missie is om een hondeneigenaar te horen en te zien, zodat ik de mens achter de hond kan helpen groeien. 

De inhoud van de online uitvallende hondencursus

Module 1: Emoties bij jou én jouw hond!

 • De rol van emoties & en heeft dominantie ook een rol?
 • Basisbehoeften voldoen en stress voorkomen (balans)
 • Hoe jouw emoties van invloed kunnen zijn en hoe je hieraan kunt werken.

Module 2: Management

Hoe je word je een goede (begel)leider?

Zonder te straffen of de hond pijn te doen. Wel door steun te bieden, duidelijkheid te geven en jouw hond een veilig gevoel te geven. In deze module leer je hoe je dit doet.

Module 3: Training

Zonder hondentrainer te zijn ander gedrag aan jouw hond aanleren.

Door middel van 8 leuke oefeningen leer jij jouw hond te begeleiden en kun je jouw hond aanleren 'normaal' te passeren.

Bonus 1: De Ultieme Noodtechniek

En wat als je niet kunt uitwijken?

Deze ultieme noodtechniek helpt jou alsnog een uitval te voorkomen en helpt jouw hond door deze moeilijke situatie te helpen.

Bonus 2: Opname Lezing Hondentaal

Omdat kennis van de hondentaal super belangrijk is om stappen te kunnen zetten met jouw hond, ontvang je de opname van de lezing hondentaal in de cursusomgeving. 

Bonus 3: Coach Call (3x)

Je kunt 3x deelnemen aan een coach-sessie Zoom. Hier kun je je vragen, uitdagingen én successen delen met mij en de andere deelnemers. Je ontvangt mijn persoonlijke feedback en antwoord op al je vragen.

AANBIEDING
geldig t/m 17 maart

 Wil jij direct aan de slag met het gedrag van jouw bange , reactieve of uitvallende hond? Meld je dan nu aan!

ehbu online cursus 397,-297,-

/eenmalig

 • 3 jaar toegang tot alle modules in de leeromgeving (t.w.v. 347,- euro)
 • Toegang tot de besloten facebookgroep (t.w.v. 150,- euro)
 • Bonus 1: De Ultieme Noodtechniek (t.w.v. 49,- euro)
 • Bonus 2: Opname Lezing Hondentaal (t.w.v. 47,- euro)
 • Bonus 3: Deelname (3x) aan een Coach Call via Zoom (t.w.v. 299,- euro)
 • + Toegang tot de vernieuwd EHBU cursus wanneer deze klaar is

 Wanneer je je aanmeldt, wordt de online hondencursus in jouw winkelmandje gezet en kun je ‘m afrekenen via Ideal of Bancontact. Na het invullen van je gegevens en het voltooien van de betaling, ontvang je meteen een mailtje om toegang te krijgen tot de online cursus.
Je kunt direct aan de slag!


"Sunny fixeerde al van grote afstand op andere honden. Gromde al heel snel. Spanning in haar lijf. Uitvallen naar andere en dan vooral kleine honden klapte ze vol bovenop.

Nu ruim een jaar laten hebben we een relaxte hond in huis. Slaapt ze veel en veel meer en dan in volledige overgave, niet met een half oog open.

Sunny valt niet, ja dat lees je goed, niet meer uit naar andere honden. Waardoor uitlaten weer een feestje is geworden. Wow wat hebben we een andere Sunny. Wat een gedragsverandering. Wat zijn we er blij mee!"


Annette - Sunny 


"Ik kwam op Facebook jouw cursus E.H.B.U tegen. Maar ik had mijn twijfels, want ik ben niet zo'n kei op de computer en Henriëtte was een vreemde voor mij. Toch heb ik me aangemeld en het is een super goede keuze geweest

De cursus is duidelijk, ik kon hem volgen op mijn eigen tempo, en kwam ik er niet uit....je stond altijd voor me klaar. Je dacht mee, bent begripvol en niet opdringerig.
Het heeft voor Jutta en mij veel opgeleverd, we hebben veel geleerd. Een super fijne E.H.B.U cursus die ik samen met Jutta iedereen aan kan bevelen!"


Jolanda - Jutta


"Ik heb een witte herder van bijna 3 jaar. Zij begon aan de riem steeds meer uit te vallen naar andere honden, groot en klein. 

De cursus van Henriette is heel uitgebreid. Ze bespreekt niet alleen wat je moet doen tijdens het uitlaten, maar ook wat je thuis kunt doen om een relaxte en vrolijke hond te hebben.

Het uitvallen van onze hond is met 90% verminderd. Mijn hond voelt zich beter en ik zie er ook niet meer tegenop om met haar over straat te gaan.
Daarom vind ik deze cursus zeker een aanrader!"


Nanda - Djoeka


"Een tijdje geleden schreef ik me in voor de EHBU. En daar heb ik geen spijt van gehad! Ik kwam binnen in een mooie, goed opgezette en duidelijke online leeromgeving met veel korte en heldere teksten en instructievideo’s.

Inhoudelijk niets dan lof over deze cursus. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen op het moment dat er een situatie dreigt te ontstaan die niet gewenst is. En dat alleen al, geeft je meer rust en vertrouwen en dat merkt jouw hond ook op. Met dank aan Henriette’s expertise en persoonlijke benadering.


Marieke Nimwegen

Neem alvast een kijkje in 1 van mijn online cursussen
en zie hoe het bestelproces werkt.

FAQ

Ik heb jouw online hondencursus 'leer de taal van je hond' cursus gedaan, kan ik korting krijgen op de EHBU-cursus?

Is deze online hondencursus ook geschikt voor 2 honden?

Is het niet veel beter om dingen te leren in de praktijk in plaats van online?

Mijn hond hapt/bijt in de riem of hapt richting mij, hij vertoont 'redirectie'-agressie. Is deze cursus dan geschikt?

Mijn hond vecht met andere honden of heeft andere hond verwond. Is deze cursus dan geschikt?

Kan ik in termijnen betalen?

Ik ben bang dat ik te weinig tijd kan investeren. Hoe lang duurt de cursus ongeveer?

Eerdere hondencursussen waren niet succesvol, waarom zou dit wel werken?

Waarin verschilt jouw training met bijvoorbeeld een BAT training?

Ik heb nog nooit een online hondencursus gedaan, is dit iets voor mij?

Kan ik ook alleen een los consult bij jou boeken, zonder de online cursus & begeleiding?

Krijg ik feedback en support?

Contact

contact@henriettejordens.nl
Training-locatie: Geulecampweg 4, Didam.

P.s. Superleuk dat je mailt. Alle mails worden op werkdagen beantwoord.

© Henriëtte Jordens |   Algemene voorwaarden   |   Privacyverklaring

>