fbpx

EHBU

Eerste hulp bij uitvallen

Uitgebreide Online Cursus voor de uitvallende of reactieve hond

Heb jij een hond die uitvalt naar andere honden? Vertoont hij agressie naar andere honden, hond-hond agressie? Of vertoont hij reactief gedrag of blaft hij naar honden?

Wil jij vandaag nog alle kennis en inzichten leren om hier veilig mee aan de slag te gaan? Start dan nu met deze online cursus. Een uitvallende hond kan je hele leven beheersen. Misschien herken je je wel in onderstaande situaties:

Zie jij er als een berg tegenop om de deur uit te moeten met je hond?

- Ben jij telkens op je hoede en scan je de omgeving af om te kijken of er andere honden aan komen?

- Ben je onzeker omdat je niet weet wat je kan doen om het gedrag van je hond te veranderen?

- Wil je direct een einde maken aan de onveilige, gevaarlijke situaties waar jij je samen met je hond in bevindt? 

- Wil jij weten wat je NU kunt doen om het uitvallen van je hond te verminderen? 

ontspannen hond

Hoe zou het zijn om een oplossing te vinden voor het uitvallen van jouw hond? 

Dat je weer met plezier naar buiten gaat in plaats van alleen maar de wandeling zien te overleven. Eindelijk snappen waarom jouw hond doet wat hij doet en er misschien zelfs begrip voor op kan brengen. Weten waardoor hij getriggerd wordt en wat je dus kan doen om dit te voorkomen. Met deze uitgebreide krachtige online cursus begrijp jij je hond beter, leer je zijn taal en leer je hoe je op veilige wijze aan de slag kan gaan om het gedrag van jouw hond te veranderen. Je leert veel verschillende oefeningen en technieken. Hierdoor kun je weer ontspannen over straat.

Er wordt in mijn trainingen en cursus niet gewerkt met correcties. De trainingstechnieken zijn gebaseerd op clickertraining, maar kunnen ook enkel met belonen van gewenst gedrag zonder clicker worden toegepast. Dit kun je zelf kiezen na de uitleg hierover.

Bonus: als je nu instapt, ontvang je ook mijn Ultieme Afleidingstechniek die je bij nood kunt inzetten. Je leert hoe je de situatie veilig kunt houden wanneer een hond toch te dichtbij passeert en hoe je de kans op een uitval verkleint. Daarnaast krijg je Bonusmodule 2: Een perfecte 'hier' er helemaal gratis bij!

Wat leer je in deze online cursus:

  • Je herkent stress-signalen en lichaamstaal van een hond die op het punt staat uit te vallen. Je begrijpt je hond hierdoor beter en je kunt een uitval makkelijker voorkomen.
  • Je leert management technieken waarmee je op een positieve manier leiderschap geeft aan jouw hond. Je kunt tijdens een lastige situatie met je hond zó handelen dat de kans op succes (dat je je hond snel onder controle krijgt) het grootste is. 
  • Aan het eind van de cursus weet jij waarom ‘kijk eens!’ niet altijd werkt. Je leert wat je in plaats daarvan wél kunt doen om de aandacht van je hond te krijgen én te houden.
  • Je leert technieken waarmee je jouw hond kunt leren om normaal met je mee te wandelen, zonder dat hij focust op de andere hond. 

De online cursus is geen 'quick fix' of 'wondermiddel'.

Wanneer je op zoek bent naar een snelle oplossing of een wondermiddel ben je hier niet aan het goede adres. Wat krijg je wel? Gedegen kennis, inzichten volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken, een goede basis om weer een gezonde relatie en band met jouw hond op te bouwen. Begrip te krijgen voor zijn emoties en gedrag. Prettige en positieve oefeningen om de emotie te kunnen verbeteren en daarmee ook het gedrag te kunnen veranderen. Daar heb je veel meer aan dan een zogenaamd wondermiddeltje of 'quick fix'. 

De cursus bespaart je tijd om alles zelf uit te zoeken: je krijgt alle informatie op een logische en hap-klare manier aangereikt. Je bespaart geld: om te gokken welke therapeut je kan helpen, lessen te volgen, naar een cursus toe te rijden. Met deze cursus kun je gericht aan de slag met jouw eigen hond. Je bent geen energie meer kwijt aan 'losse flodders' en puzzelen wat wel of niet werkt. Je krijgt zelf veel kennis op een leuke en begrijpelijke manier waarmee je je hond kan helpen.

Voor wie is deze online cursus niet geschikt?

- Wanneer je verwacht dat alleen het kijken van de filmpjes je resultaat oplevert. Het is echt de bedoeling dat je dit zelf gaat oefenen.

- Wil je zelf geen veranderingen aanbrengen in de manier waarop je met je hond omgaat? Kun je geen aanpassingen maken aan het activiteiten patroon of schema ten behoeve van het welzijn van jouw hond? 

- Wanneer jouw hond andere honden heeft verwond, of wanneer hij 'redirectie' agressie vertoont (bijvoorbeeld in jouw armen bijten vanuit opwinding). Dan is een online cursus echt niet geschikt. Schakel dan een professionele gedragstherapeut in.

- Heb je meerdere honden? De training werkt het beste wanneer je om beurten gaat lopen. Kun je deze inzet niet (tijdelijk) tonen, dan is de online cursus niet voor jullie geschikt.

De inhoud van de E-cursus
Studiebelasting theorie & video's & opgaven 6-8 uur
Om de trainingstechnieken goed te kunnen oefenen zul je gemiddeld zo'n 2-3 maanden bezig zijn

Module 1: Veiligheid

In deze module leer je aan de hand van 3 theorielessen en 4 trainingsvideo's waar je op moet letten om de veiligheid van jezelf en omstanders te waarborgen. Je leert welke ondersteunende hulpmiddelen je eventueel kan inzetten om meer veiligheid te creëren. 

Module 2: Emoties

In deze module leer je meer over waarom jouw hond doet wat hij  doet. Welke emoties gaan er schuil achter zijn gedrag. Ook leer je hoe (positieve) stress het gedrag negatief beïnvloed. Er zijn meerdere lessen, video's en opgaven. 

Module 3: Management / Positief leiderschap

Hoe kun je een goede (bege)leider zijn voor jouw hond, op een positieve manier? Onder andere door eerst zijn taal te leren en situaties te leren managen.

Module 4: Trainen

Je leert in deze module aan de hand van trainingsvideo's en oefeningen meerdere verschillende technieken om de uitvallen van jouw hond te verminderen. Je leert technieken om jouw hond gewoon 'normaal meelopen' aan te leren.

Bonus module: Noodtechniek

Het zal niet altijd even goed lukken om de trainingstechnieken of management toe te passen. Op die momenten kun je de noodtechniek gebruiken om een uitval te voorkomen.

Bonus module 2: De perfecte 'hier'

Wil je weten hoe je jouw hond een perfecte 'hier' kan aanleren? Volg dan deze bonusmodule.

Extra informatie

Kosten volledig online: 297,-​ ​​​197,- 
Kosten online EHBU+ cursus mét telefonische ondersteuning: 397,-​ ​​​297,- 

Doel

Deze uitgebreide en doelgerichte online cursus voor uitvallende honden, helpt je om weer een stuk zelfverzekerder over straat te kunnen gaan. Je leert hoe je de heftigste uitvallen van jouw hond kunt voorkomen en weer ontspannen over straat kan.

Materiaal

Je hoeft nergens naar toe te rijden, niet in de kou op een veld te staan. De cursus volg je gewoon online. Je kunt direct beginnen. De cursus bestaat uit diverse lesmaterialen, zoals video’s, opdrachten en oefeningen. Je houdt een jaar toegang tot deze cursus.

Misschien denk je wel: maar dit is online, daar heb ik toch niet zoveel aan, ik moet toch echt oefenen? 

Uiteindelijk valt en staat de gedragsverandering van jouw hond, met hoe goed jij zijn taal kan lezen, hoe goed jij jouw hond begrijpt en hoe goed jij de oefeningen kan doen. De cursus leert je stapsgewijs en door middel van duidelijke video's hoe je dit kan oefenen. Je leert hoe je de oefeningen kan opzetten, waar je op moet letten en hoe je ze kan uitvoeren.  Ook leer je meer over jezelf; over jouw eigen verwachtingen ten op zichte van je hond, over jouw spanningen en hoe je daar mee om kan gaan.

Wil je er liever wat extra ondersteuning bij? Kies dan voor de EHBU+ cursus mét telefonische ondersteuning. Je krijgt een telefonische intake-gesprek van een half uur en 2x tussentijds telefonische begeleiding (appen of bellen) van een half uur. Ook heb je de mogelijkheid filmpjes in te sturen, waar ik naar kijk en je tips en begeleiding op geef.

Meld je nu aan en ontvang en begin met de online cursus.

De ervaringen van

 deelnemers van de

EHBU cursus

Plezier met wandelen

"We hebben er weer plezier in om met Beau te wandelen. Beau is nu meer gericht op mij dan eerst”

                                              Marca Demoed

Voor aanvang van de online EHBU cursus had ik Marca aan de telefoon over haar hond Beau. Beau is een herplaatser, hij kwam met 4 maanden bij de huidige eigenaren. Het is nooit helemaal duidelijk geworden wat voor een kruising Beau is, waarschijnlijk iets met een oud duitse Herdershond en een Sheltie. Hij heeft veel weg van een Harzer Fuchs. Beau is gek op balletjes en helemaal weg van de piepbal. Hij wil heel graag met andere honden spelen en valt uit enthousiasme en opwinding blaffend uit aan de riem naar andere honden. Gewoon ontspannen honden passeren is daardoor erg moeilijk. We hebben interessante gesprekken gevoerd, niet alleen over het uitval-gedrag, maar ook over opvoeding in zijn algemeen. Grenzen aan kunnen geven, op een positieve manier leiding/sturing geven aan je hond. Belangrijke onderwerpen om te kunnen groeien in de relatie met je hond.

Op dit moment is Marca ongeveer 3 weken bezig met de online EHBU cursus. Haar wens was om met Beau weer ontspannen te kunnen wandelen. En niet steeds alert te hoeven zijn of er andere honden aankomen.

Wat zijn jouw ervaringen met de

 online EHBU cursus nu je

 ongeveer 3 weken bezig bent?

Marca: 'Ik heb de cursus nog niet helemaal gedaan, wel alle oefeningen. Ik heb genoeg handleiding om zijn gedrag te veranderen. Ik moet wel consequent zijn en dit bij elke wandeling oefenen. Er is wel degelijk iets veranderd in het gedrag van mijn hond.

Tijdens het wandelen is Beau meer op mij gericht dan op de omgeving. Voorheen was dit precies andersom. Ik voel me nu zelfverzekerder en kan beter met de situatie omgaan.

Van welk advies van mij of van de

 cursus heb je het meeste gehad? 

Het managen van de hond en het kijken naar de signalen van je hond. Je hond leren kennen. 

Wat maakt een training bij mij

 anders dan bij anderen? 

Je kan 1 op 1 trainen met je hond, je kan zelf aan de slag wanneer je wilt. Je hoeft niet op een lesuur te wachten. Je krijgt snel genoeg antwoord via de app. Voor mensen die niet op een positieve manier trainen zou jou training heel geschikt zijn, met positieve training bereik je meer!

Hoe waardeer je de online cursus

 met telefonische begeleiding als

 je 1  tot 5 sterren zou mogen

 geven?

Dan zou ik je 4,5 ster geven!

Marca kwam nog met hele mooie feedback voor mij. Iedere hond is natuurlijk anders en Beau is echt heel erg op een piepspeeltje gericht, veel meer dan op lekkers. Er komt een extra hoofdstuk bij in de cursus over het gebruik van een speeltje als beloning.


“Ik vind het heel fijn hoe duidelijk alles in de EHBU cursus wordt uitgelegd en dat je er ook snel mee aan de slag kan! Ik kan weer rustiger samen met mijn hond wandelen en we kunnen buiten weer genieten.”

Hananja Hofman-Hess

Voor aanvang van de online EHBU cursus had ik een leuk gesprek met Hananja over haar hond Zona. Ik vond het zelf heel prettig om haar te spreken, ik kon echt merken dat ze hartstikke gek is op haar hond en super gemotiveerd om samen met haar aan de slag te gaan. Het was goed om te weten waar ze met Zona tegenaan liep om zo ook oefeningen uit te kunnen lichten die voor hen van extra belang konden zijn en hen nog extra tips te kunnen geven.

Hananja heeft een Mechelse Herder teefje van 3 jaar. Zona valt naar alles uit was ze spannend vindt en dus ook naar honden. Ze is overal meteen al naar aan het focussen en ze jaagt veel na. Hananja begon er tegenop te zien om Zona uit te laten en ze kwam niet verder met haar gedrag.

Op dit moment is Hananja ongeveer een maandje bezig met de online EHBU cursus, de theorie heeft ze nu klaar en nu is ze bezig om alles in de praktijk te oefenen.

Wat zijn jouw ervaringen met de online

 EHBU cursus nu je een maandje bezig

 bent?

Hananja: 'Ik vind de uitleg heel duidelijk. Er zitten filmpjes bij waardoor je echt gaat begrijpen hoe je iets het beste aanpakt. Het is niet dat het gedrag van je hond direct veranderd, dat heeft oefening nodig. Maar na wat oefenen, zie je snel verandering! Ik heb het meeste gehad aan de 'Noodtechniek' waarbij je leert om je hond op een rustige en goede manier af te kunnen leiden als er bijvoorbeeld andere honden te dicht in de buurt zijn.

Mijn hond loopt rustiger buiten, en ik kan haar zelf rustiger begeleiden als er buiten iets is dat ze spannend vindt. Ik merk dat het werkt! En ik voel mij een stuk zekerder als ik met haar wandel. Wandelen wordt weer leuk!'

Hoe waardeer je de online cursus met de

 telefonische begeleiding als je 1 tot 5

 sterren zou mogen geven? 

Dan zou ik je zeker 5 sterren geven! Met de telefonische begeleiding erbij kun je de laatste dingen uitleggen en de puntjes op de i zetten!

Nog vragen? Neem gerust contact op.

© Henriëtte Jordens 2020 - 2023. Website gerealiseerd door Gouden Website   |   Algemene voorwaarden   |   Privacyverklaring

>