fbpx

Fixeren – Lichaamstaal

Op deze foto zie je een hond die aan het fixeren is.

Een fixerende hond is een hond die ononderbroken starend oogcontact heeft naar een prikkel. Je ziet hierbij dat de hond een gespannen lichaamshouding heeft.

Wanneer een hond fixeert kan dit door de prikkel (bijvoorbeeld een persoon of een andere hond) als zeer onprettig worden ervaren. Een hond kan zich op veel verschillende prikkels fixeren.

Bijvoorbeeld op een andere hond, een mens, een ander dier en bewegende prikkels zoals een fietser, auto of scooter.

Het fixeren is een heel duidelijk signaal dat er spanningsopbouw plaatsvindt. Een fixerende hond onderscheidt zich van ‘gewoon kijken’ doordat de hond vaak harde rond ogen heeft. Daarnaast blijft hij ononderbroken kijken zonder eventjes weg te kijken.

Wil je meer weten over lichaamstaal bij honden? Hoe je kunt herkennen dat de spanning aan het opbouwen is? Lees dan mijn blog over het herkennen van spanningsopbouw bij honden.

Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Ik begeleid eigenaren van een hond die uitvalt naar andere honden zodat ze samen weer fijn op pad kunnen! Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat zowel eigenaar als hond weer kunnen genieten van de wandeling samen :-)

Volg mij op:
>