'Kon ik maar gewoon
normaal passeren'

Online Cursus voor eigenaren van honden die uitvallen, blaffen of reactief reageren op andere honden.

Ben jij telkens op je hoede?? En scan jij de omgeving af,
of er een hond aankomt?

Zo jammer, wanneer je niet meer met plezier de deur uit kan stappen met jouw hond. Je gespannen de omgeving scant of er ergens een hond loopt. Je voelt jezelf ongemakkelijk wanneer jouw hond tekeer gaat tegen een andere hond. Het gevoel alsof je je hond niet kan opvoeden, of dat je zelfs je hond niet aankan. 

Mogelijk heb je met je hond te doen, omdat je ziet dat hij zich niet prettig voelt. Maar baal je ook, als je weer eens overvallen wordt door het gedrag. Je bent inmiddels misschien wel de goedbedoelde tips of adviezen uit je omgeving zat. Of je bent bang dat het een keer misgaat. 

Wat als je hier vandaag al verandering in kan gaan brengen, in het gedrag van jouw hond? Zodat jouw hond zich prettiger of veiliger gaat voelen tijdens het wandelen en jullie samen weer meer plezier beleven aan de wandeling?

Heb jij je er bij neergelegd?!?

Misschien heb je inmiddels wel geaccepteerd dat je hond nu eenmaal zo is. Als er een andere hond aankomt trekt jouw hond aan de riem of fixeert enorm wanneer hij/zij andere honden ziet of al steigerend en hevig blaffend valt hij uit. Dit is wat jouw hond doet. Voor wanneer je dit denkt dat het gedrag niet meer te veranderen is, wil ik je toch nog even meegeven dat er bij zó veel honden echt zo'n grote verbetering mogelijk is! 

Neem nou mijn eerste hond Elfie, ze was veranderd van een uitvallende hond, naar een hond die bij mij thuis een grote steun en toeverlaat werd voor andere opvang honden. Ze reageerde niet meer vervelend op andere honden tijdens de wandeling en ik hoefde de omgeving niet meer angstvallig in de gaten te houden.

Kun je je voorstellen hoe de wandeling er voor jullie dan uit zou kunnen komen te zien? Hoeveel beter zou jouw hond zich dan voelen?  En hoe voel jij je wanneer je niet meer gespannen de straat hoeft af te scannen, maar vol vertrouwen precies weet wat je kunt doen en hoe je jouw hond kunt helpen? 

Herkenbaar? Dat is het echt tijd voor verandering. Tijd om je hond én jezelf stapsgewijs te gaan helpen.

In plaats van het wandelen met je hond als iets lastigs te zien, zie jij dit iedere keer weer als een leerproces. Je gaat zien dat hoe meer jij oefent, hoe meer jij verbetert samen met je hond. Je hond opvoeden staat hoog op je prioriteitenlijst, want je ervaart plezier in met je hond samen bezig zijn.

Zelfs wanneer je een terugval hebt samen met je hond en hij een keer uitvalt, weet jij precies wat je moet doen en weet je dit om te turnen in een gerichte leerervaring tussen jou en je hond. 

'Ik twijfel of het online leren wel zinvol is'

Twijfel je over de waarde van het online gedeelte? Dit programma is zorgvuldig ontworpen voor precies dit probleemgedrag. De wekelijkse motivatie-mails zijn een uitnodiging om consistent bezig te blijven, waardoor je gemotiveerd blijft om deel te nemen en niet verslapt. 

Het online gedeelte biedt ook flexibiliteit, waardoor je op je eigen tempo kunt werken, diepgaand kunt leren en een handig naslagwerk hebt van video's en oefeningen. Kies je ook nog voor de optionele online coach-calls? Dan blijf je ondersteuning ontvangen, waardoor je vragen kunt stellen en blijft groeien.

 

Lees hieronder van vier deelnemers (die volledig online begeleiding hebben gehad) hoe hun ervaringen waren:


"We zijn heel blij met Henriëtte! We wonen op het platteland van Zweden met onze twee aussies. Er was wat twijfel over een online trainingstraject, zeker omdat onze uitdagingen wellicht iets anders zijn. Gebleken is dat Henriëtte zich heel goed kan verplaatsen in onze situatie en zich daar ook echt in verdiept. Na een paar weken zagen we al resultaat, met name de rust bij onze aussies. Ik kan genieten van de kleine en grote stappen die we maken. Henriëtte is kundig, enthousiast, flexibel en zeer betrokken
Daarnaast is zij een eerlijk en open persoon waar je een echte band mee opbouwt.Liesbeth - Benz & Jet 


"Ik kwam op Facebook jouw cursus tegen. Maar ik had mijn twijfels, want ik ben niet zo'n kei op de computer en Henriëtte was een vreemde voor mij. Toch heb ik me aangemeld en het is een super goede keuze geweest

De cursus is duidelijk, ik kon hem volgen op mijn eigen tempo, en kwam ik er niet uit....je stond altijd voor me klaar. Je dacht mee, bent begripvol en niet opdringerig.
Het heeft voor Jutta en mij veel opgeleverd, we hebben veel geleerd. Een super fijne online cursus die ik samen met Jutta iedereen aan kan bevelen!"


Jolanda - Jutta


"Ik heb een witte herder van bijna 3 jaar. Zij begon aan de riem steeds meer uit te vallen naar andere honden, groot en klein. 

Voordat ik aan deze cursus begon, had ik een andere online cursus gevolgd. Ik merkte hierin echter weinig vooruitgang m.b.t. het uitvallen. De cursus van Henriette is heel uitgebreid. Ze bespreekt niet alleen wat je moet doen tijdens het uitlaten, maar ook wat je thuis kunt doen om een relaxte en vrolijke hond te hebben.

Het uitvallen van onze hond is met 90% verminderd. Mijn hond voelt zich beter en ik zie er ook niet meer tegenop om met haar over straat te gaan.
Daarom vind ik deze cursus zeker een aanrader!"


Nanda - Djoeka


"Een tijdje geleden schreef ik me in voor de online cursus. En daar heb ik geen spijt van gehad! Ik kwam binnen in een mooie, goed opgezette en duidelijke online leeromgeving met veel korte en heldere teksten en instructievideo’s.

Inhoudelijk niets dan lof over deze cursus. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen op het moment dat er een situatie dreigt te ontstaan die niet gewenst is. En dat alleen al, geeft je meer rust en vertrouwen en dat merkt jouw hond ook op. Met dank aan Henriette’s expertise en persoonlijke benadering.


Marieke Nimwegen

Online Cursus Passeren kan je Leren

 • 6 modulen met in totaal 36 lessen met uitgebreid cursusmateriaal, video's & invulformulieren. De lessen zijn afgewisseld in text en video's. Alle video's zijn van NL en EN ondertiteling voorzien. Je kunt ze dus overal bekijken.
 • Bonus: De Ultieme Noodtechniek; die je kunt inzetten wanneer je een hond té dichtbij moet passeren en je een uitval bijna niet kan voorkomen.


"Het uitval gedrag nam de laatste tijd alleen maar toe.  

 Ik ben vast gestart met de online cursus. Ze geeft hierin heldere en duidelijke uitleg en veel informatie. 

Wat ik vooral heel fijn vind zijn de filmpjes waarin Henriëtte de geschreven tekst als het ware samenvat. Dat blijft bij mij zo veel beter hangen dan alleen tekst!"


Marja - Sky


"Sunny fixeerde al van grote afstand op andere honden. Gromde al heel snel. Spanning in haar lijf. Uitvallen naar andere en dan vooral kleine honden klapte ze vol bovenop. 

Nu ruim een jaar laten hebben we een relaxte hond in huis. Slaapt ze veel en veel meer en dan in volledige overgave, niet met een half oog open. 

Sunny valt niet, ja dat lees je goed, niet meer uit naar andere honden. Waardoor uitlaten weer een feestje is geworden. 


Annette - Sunny


"Mijn hond Tezzy en ik hebben sowieso veel aan de online cursus gehad. Het telefonisch contact dat ik met je heb gehad heeft mij vooral gesteund in het vertrouwen in mijzelf.  

Ik herinner me vooral het gevoel mij gehoord te voelen. Heb het idee dat er bij mij ook iets veranderd is toen. Ik heb jou ervaren als oprecht, betrokken en deskundig in deze materie."


Tineke - Tezzy 


"Henriette heeft gruwelijk veel kennis in huis maar wist haar kennis ook heel goed te vertalen naar onze situatie. Haar adviezen waren kraakhelder en heel eerlijk.

Naast deze online cursus heb ik ook gevraagd om eens mee te kijken tijdens een wandeling in een losloop gebied.

Super waardevolle feedback heb ik daar gekregen!"


Sonja - Taika

Angstig rondscannen omturnen naar leerkansen zien, je weer in je kracht voelen staan omdat je weet wat je kan doen.
Na de cursus kan jij weer veel meer genieten van de wandelingen met je hond.
En ben je in staat om het angstig rond-scannen naar andere honden om te turnen in ontspannen wandelen en alles te kunnen zien als leermomenten. Je voelt je weer meer in je kracht staan, omdat je weet wat je kan doen en hoe je je hond kan helpen.

In deze cursus leer jij:

 • Jouw hond beter begrijpen, je weet waar het gedrag vandaan komt en wat je kunt doen om het te beïnvloeden
 • Zonder te fysiek corrigeren, (bege)leiding te geven aan je hond
 • Je leert hoe je veel uitvallen kunt voorkomen én wat je kunt doen wanneer je hond toch uitvalt waardoor je weer grip krijgt op de situatie
 • Hoe je jouw hond kan leren NORMAAL te passeren én zich meer ontspannen kan voelen rondom een andere hond.
 • Last but not least: je leert hoe je aan jouw eigen spanningen kan gaan werken, zodat jij een stabiele rots kan gaan worden voor jouw hond en je niet meer stiekem hoeft af te vragen of jouw eigen spanning jouw hond beïnvloed!


"We zijn nu een paar weken verder en we merken al enorm veel verschil bij Puck. Een aanrader voor iedereen die het even niet meer weet!"


Arno - Puck


""Hoewel we nog aan het begin staan zien wij zeker al verbetering in de wandelingen en voel ik mij een stuk zelfverzekerder"


Marja - Sky

Waarom zou je kiezen voor mijn online cursus 'Passeren kan je Leren'?

In de afgelopen tien jaar heb ik een hondenopvang in huis gehad, Er hebben meer dan 200 verschillende honden in mijn huis gelogeerd. Deze honden (veel ook met gebruiks-aanwijzing), heb ik begeleid tijdens spel-sessies, wandelingen en interne trainingen. Deze praktijkervaring van al deze verschillende honden én de theoretische kennis die ik in de afgelopen 12 jaar heb verworven, zet ik voor jou in! 

Ik heb ondertussen meer dan 700 cursisten online begeleid en heb meer dan 500 hondeneigenaren tijdens trajecten en consulten begeleid. Je gaat geen beginnersinfo krijgen in dit programma, deze cursus is specifiek gericht op honden met angst, onzekerheid en blaf- of uitvalgedrag naar honden. Mijn kennis én praktijkervaring gebundeld in de online cursus 'Passeren kun je Leren' maakt mijn cursus uniek.

Samen met jou en jouw hond neem ik een deep dive om nu eindelijk eens te gaan werken aan de onderliggende emoties en af te rekenen met de uitvalgedrag van jouw hond. Binnen korte tijd heb je jouw plan helder en kuhn je aan de hand van de video's meer ontspanning in de wandelingen met jouw hond gaan brengen.

Van fixeren en uitvallen naar plezier maken en normaal passeren

MELD JE NU AAN

 Wil jij direct aan de slag met het gedrag van jouw bange, reactieve of uitvallende hond? Meld je dan nu aan!  

Begin vandaag nog!! 

online cursus 'passeren kan je leren'297,-

/eenmalig

 • 1 jaar toegang tot alle modules in de leeromgeving
 • + Bonus: De Ultieme Noodtechniek

Liever een combinatie-traject met live hulp erbij? Kijk dan hier.

 Wanneer je je aanmeldt, wordt de online hondencursus in jouw winkelmandje gezet en kun je ‘m afrekenen via Ideal of Bancontact. Na het invullen van je gegevens en het voltooien van de betaling, ontvang je meteen een mail om toegang te krijgen tot de online cursus. Je kunt direct aan de slag!

De inhoud van de online uitvallende hondencursus
'Passeren kan je Leren'

Module 1: Terug naar de basis

 • De rol van emoties bij jouw hond & en heeft dominantie ook een rol?
 • Mindful voor jezelf; aan jouw emoties werken.
 • De basis van belonen én een essentieel oefening om mee te beginnen.

Module 2: Werken aan de fundering

Een goede begeleider worden, zonder de hond pijn te doen. Wel door steun te bieden, duidelijkheid en veiligheid te bieden. 

Lessen over pijn herkenning, overprikkeling, hondentaal en weer 2 fantastische oefeningen om jouw hond te helpen ontspannen.

Module 3: Verbinding zoeken

In deze module leer je meer verbinding te krijgen met jouw hond. Jouw hond op een positieve manier aan te sturen.

Daarnaast leer je de rol van 'onderprikkeling', ga je verder met de hondentaal en ga je ook weer met jezelf aan de slag met behulp van oefeningen.

Module 4: It's your choice!

In deze module leer je, met de vorige modulen als fundering, hoe je jouw hond kan leren om uit eigen keuze, de andere hond los te willen laten.

Daarnaast ga je weer dieper in op de hondentaal en ga je ook nog weer met jezelf aan de slag.

Module 5: Gewoonte-patronen

De module is erop gericht om te gaan werken aan jullie gewoonte-patronen. Om een ritme te gaan maken in het oefenen en wandelen. Zodat de gewoonte voor jouw hond om uit te vallen, gaat veranderen in een andere gewoonte!

Module 6: Ontspannen wandelen

In deze afsluitende module ga je al het geleerde combineren en samenvoegen, zodat jij echt met veel meer ontspanning op pad kan gaan met jouw hond!

Bonus 1: De Ultieme Noodtechniek

En wat als je niet kunt uitwijken? Deze ultieme noodtechniek helpt jou alsnog een uitval te voorkomen en helpt jouw hond door deze moeilijke situatie te helpen.

Mijn naam is Henriëtte en met mijn cursussen en honden-coach trajecten wil ik jou helpen de band tussen jou en je hond te versterken en ervoor zorgen dat jullie weer onbezorgd kunnen genieten van jullie wandeling.

Sinds 2012 professionele ervaring in het begeleiden van (uitvallende) honden.

Drie weetjes over mij en mijn werkwijze:

 • Ik werk allesomvattend, kijk naar eigenaar, hond en de emoties. Gebruik maken van fysieke correcties in het begeleiden van (uitvallende) honden valt niet onder mijn werkwijze, ik werk o.a. met sturing geven en aanleren van het gewenste gedrag.
 • Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH en bij het Dierenwelzijn Keurmerk (je kunt een vergoeding krijgen van je verzekeraar voor mijn 1-op-1 therapie)
 • Persoonlijk en warm zijn mijn kernwaarden. 

Mijn missie is om een hondeneigenaar te horen en te zien, zodat ik de mens achter de hond kan bijstaan in hun ontwikkeling.

FAQ

Hoe lang duurt het voor ik resultaten zie bij mijn hond?

Ik heb twee honden, is dit iets voor ons?

Online leren is toch niet zinvol? Is volledig praktijk niet veel beter?

Is dit geschikt voor honden van alle leeftijden? Ook voor een pup of een oudere hond?

Mijn hond hapt/bijt in de riem of hapt richting mij, hij vertoont 'redirectie'-agressie. Is deze cursus dan geschikt?

Kan ik in termijnen betalen?

Ik ben bang dat ik te weinig tijd kan investeren. Hoe lang duurt de cursus ongeveer?

>