fbpx

Borstelen – Lichaamstaal

Op de foto zie je een hond die aan het borstelen is

Wat betekent het als een hond borstelt? Borstelen hoort tot de lichaamstaal van honden. Een hond is aan het borstelen wanneer zijn haren overeind gaan. Dit is een reactie van het lichaam op spanning.

De hond doet dit niet ‘expres’. Het borstelen kun je vergelijken met kippenvel bij mensen. Het is een reactie op iets en wordt aangestuurd onder invloed van hormonen. Wanneer een hond borstelt geeft dit aan dat hij gespannen is.

Wil je meer weten over lichaamstaal bij honden? Hoe je kunt herkennen dat de spanning aan het opbouwen is? Lees dan mijn blog over het herkennen van spanningsopbouw bij honden.


Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Ik begeleid eigenaren van een hond die uitvalt naar andere honden zodat ze samen weer fijn op pad kunnen! Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat zowel eigenaar als hond weer kunnen genieten van de wandeling samen :-)

Volg mij op:
>