Henriëtte Jordens
Updated: maart 15, 2023
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Threshold – Blijf onder de drempelwaarde

'Threshold' - Blijf onder de drempelwaarde! 

De threshold is de drempelwaarde totdat een hond gaat reageren/uitvallen. Hoe dichter je bij de prikkel komt, hoe moeilijker jouw hond het vindt. Waar deze drempelwaarde ligt, is voor iedere hond verschillend. Ook kan de drempelwaarde de ene keer hoger liggen dan de andere keer. Dat heeft dan weer te maken met hoe vol de stress-emmer is. Ben je boven de drempelwaarde, is jouw hond al zo gespannen of aan het reageren? Dan gaat het leervermogen sterk achteruit. 

Als jouw hond over de drempelwaarde heen is, staat het lijf in de actiestand. Klaar om te vechten, vluchten of bevriezen. Dat is dan ook vaak het punt waarop jouw hond 'ineens' geen lekkers meer aanneemt, terwijl hij of zij dat hiervoor wel deed. Het is een duidelijk teken aan de wand dat je té dichtbij de prikkel bent, of dat de stress-emmer bijna aan het overlopen is. Wil je jouw hond goed kunnen gaan trainen, dan is het belangrijk om onder die drempelwaarde te blijven. Dat is de afstand waarop jouw hond nog lekkers aanneemt en nog redelijk met een 'open' blik naar de omgeving kan kijken.

Door spanning en stress bij je hond te gaan herkennen, kun je aan de lichaamstaal gaan zien waar de 'drempelwaarde' van jouw hond ligt en wanneer hij eronder of erover gaat. 

uitvallende hond
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je meer weten? Check dan deze artikelen.

>

Oh nee wéér een irritante pop-up.... Maar wacht!

Heb jij een hond die blaft, uitvalt of die bang is voor andere honden, dan heb ik echt iets waardevols voor jou!!

Schrijf je nu in voor onze mailinglijst en ontvang wekelijks deskundige adviezen en exclusieve inzichten van hondengedrag specialist Henriëtte Jordens.

Ook ontvang je het E-Book helemaal GRATIS!