fbpx

Management in relatie tot hondengedrag

Wanneer we over management spreken in relatie tot hondengedrag, wordt er vaak bedoeld wat je zelf op basis van management een situatie anders kan oplossen.

Dit betekent dat je zelf als een goede (bege)leider optreed voor jouw hond, waarbij jij hem in een situatie brengt (of een situatie zo opzet) dat hij bijna niet de fout in kán gaan.

Een voorbeeld:
Jouw hond valt uit naar andere honden. Je kunt gewoon op dezelfde stoep een andere hond passeren en jouw hond daardoor uit laten vallen. Wanneer je als goede (bege)leider optreedt, dan ‘manage’ je de situatie. Je zoekt naar een andere manier om te kunnen passeren, zodat jouw hond de fout niet in hóeft te gaan. Oversteken, omkeren etc.

Vervolgens kun je nadenken op welke plekken je kan lopen, voldoende afstand kan houden en hoe je een training zo op kan zetten zodat de mogelijkheid tot succes zo groot mogelijk is.

Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Ik begeleid eigenaren van een hond die uitvalt naar andere honden zodat ze samen weer fijn op pad kunnen! Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat zowel eigenaar als hond weer kunnen genieten van de wandeling samen :-)

Volg mij op:
>