fbpx

Triggerstacking

Triggerstacking is het fenomeen dat bepaalde ‘prikkels’ die stress oproepen bij een hond zich opstapelen. Wanneer het stress-emmertje dan al gevuld is door de eerdere prikkels, kan het zomaar ineens van iets kleins overlopen.

Het kan soms ook door leuke dingen gebeuren waardoor de stress zich al begint te stapelen. Bijvoorbeeld door flink balgooien (lees ‘De verslaafde hond‘). Dit zorgt voor verhoogde adrenaline niveaus, dan kan het zo zijn dat een emmertje al behoorlijk vol zit en de hond toch ineens naar iets of iemand uitvalt zonder dat je het zou verwachten.


Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Ik begeleid eigenaren van een hond die uitvalt naar andere honden zodat ze samen weer fijn op pad kunnen! Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat zowel eigenaar als hond weer kunnen genieten van de wandeling samen :-)

Volg mij op:
>