fbpx

Ambivalent – Lichaamstaal

de hond valt uit op de foto

Een hond is ambivalent wanneer hij met zijn lichaamstaal twee verschillende dingen aangeeft.

Aan de ene kant geeft hij met een hoge staart bijvoorbeeld zelfverzekerdheid aan. Terwijl zijn oren naar achter en een lagere lichaamshouding onzekerheid aangeven. Het kan ook andersom voor komen, bijvoorbeeld een lage staart maar oren en houding naar voren gericht.

De hond op de foto vertoont ambivalent gedrag. Met zijn hogere staart geeft hij zelfverzekerdheid aan, hierdoor geeft hij aan dat het menens is. Hij wil de prikkel op afstand houden! Met zijn lage lichaamshouding en zijn oren naar achteren geeft hij weer onzekerheid aan. Doordat hij ambivalent gedrag vertoont weet je niet heel zeker hoever deze hond bereid is te gaan.

Hij zal meer agressie in kunnen zetten, maar het kan ook zijn dat het bij blaffen uitvallen blijft.

Valt jouw hond ook op deze manier uit naar andere honden? En wil je graag meer lezen over lichaamstaal en het herkennen van spanningssignalen? Lees dan mijn blog hierover! Het herkennen van spanningsopbouw.

Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Download mijn e-book en zet de eerste stap op weg naar een ontspannen leven met je hond. Kopiëren over overname van dit bericht is niet toegestaan. Delen van dit bericht met sociale media via onderstaande link wordt op prijs gesteld.

Volg mij op:
>

Hi, ik ben henriëtte

Wil je mijn Gratis E-Book 'Hoe begeleid ik mijn uitvallende Hond' downloaden? Schrijf je dan in voor mijn mailinglijst, en je kunt hem direct (gratis) downloaden. Afmelden gaat eenvoudig met 1 druk op de knop.