Vind je het stiekem een beetje gênant dat jouw hond zo tekeer gaat en uitvalt naar een andere hond?

Volg dan mijn Unieke Uitvallende Honden Training
HondenCoach traject met Live 1:1 gedragsconsult(en) 

Een plezierige en ontspannen wandeling?? Is dat niet zoals het nu gaat?

Voel jij je regelmatig voor paal staan, wanneer jouw hond ontzettend blaft, uitvalt of reactief gedrag vertoont aan de riem, zodat mensen je aankijken alsof jij je hond niet aankan?

Hoe zonde is het wanneer je niet (meer) kunt genieten van een wandeling met je hond. Dat je gespannen over straat gaat de omgeving scannend, je je misschien wel schaamt wanneer jouw hond tekeer gaat tegen de andere hond. Je het gevoel hebt dat jij je hond niet goed hebt opgevoed?

Misschien ben je ook wel bang dat het een keer misgaat, of voel je je moedeloos omdat je al zoveel hebt geprobeerd en je niet meer weet wat je kan doen om je hond te helpen om niet meer uit te vallen.

Twee gezichten..

Met een hond heb je een vriend voor het leven, maar soms kan het lijken of jouw hond buiten een heel ander gezicht heeft dan binnen, een soort Jeckell and Hyde. Zodra jouw hond een andere hond ziet, krijg je geen contact meer of is alle verbinding weg.

Het is vervelend om te zien dat je hond eronder lijdt, de wandeling is ook voor hem geen pretje, maar je weet niet goed hoe je jouw maatje kan helpen.

uitvallende honden training
door uitvallende honden training weer ontspannen wandelen

Misschien denk je dat dit niet voor jullie is weggelegd, maar wat als je door de uitvallende honden training...

 • Méér contact en verbinding krijgt met jouw hond, óók buitenshuis?
 • Het vertrouwen voelt dat je dit samen met je hond kan oplossen?
 • Je zelfzekerder wordt en je weet wat je kan doen om je hond te helpen?
 • Een duidelijk plan hebt, waarmee je weer grip krijgt op het gedrag van je hond?
 • Ziet dat jouw hond meer gaat ontspannen, zich beter gaat voelen, minder, of zelfs helemaal niet meer uitvalt naar andere honden?
 • Jij niet meer schrikt van een andere hond, maar het juist open kan benaderen en het als een leerkans ziet?
 • Hierdoor meer vreugde en plezier ervaart in de relatie en de wandelingen met jouw hond?
 • En je er niet meer alleen voor staat, maar een coach naast je zijde hebt die er voor je is, je support en met je meedenkt?

Door mijn unieke uitvallende honden training kan dit veranderen:

 • Jouw hond kan leren om minder opwinding of angst te ervaren bij het zien van een andere hond. 
 • De zelfverzekerdheid bij jezelf neemt toe door het hebben van concrete handvatten en kennis, jij weet wat je wel en niet moet doen wanneer je hond fixeert of uitvalt. 
 • Je houdt hierdoor meer energie over. Ik heb zelf ervaren hoeveel tijd en energie het kost om alle losse 'flodders', (tegenstrijdige adviezen en alles wat je leest), bij elkaar te brengen en uit te vinden wat wel en niet werkt. Dit hondencoach traject is volledig gericht en gemaakt voor honden die moeite hebben met andere honden, voor uitvallende honden, en door mijn 1-op-1 begeleiding erbij is het echt maatwerk voor jou en jouw hond.
 • In mijn honden coach trajecten ontvang je opbouwende begeleiding die jou als persoon versterkt, met focus op groei en ontwikkeling
uitvallende honden training

'Ik twijfel of het online gedeelte wel zinvol is'

Twijfel je over de waarde van het online gedeelte van deze uitvallende honden training, geloof je niet zo in de online begeleiding/ondersteuning voor angst/reactief of uitval-gedrag? Dit hondencoach programma is zorgvuldig ontworpen om juíst door de combinatie van Live & Online de beste resultaten te bieden. Velen gingen je al voor!

De combinatie met online begeleiding biedt je namelijk flexibiliteit om op eigen tempo te werken, de opbouw zorgt ervoor dat je consistent bezig blijft, de community zorgt voor herkenning, motivatie, support en het gevoel er niet alleen voor te staan. Tijdens de live consulten gaan wij samen dus direct de diepte in!
Er gaat er geen kostbare tijd verloren aan vragen die je ook online kunt stellen!

Lees hieronder van vier deelnemers (die zelfs volledig online begeleiding hebben gehad) hoe hun ervaringen waren:

australian shepherd uitval-gedrag


"We zijn heel blij met Henriëtte! We wonen op het platteland van Zweden met onze twee aussies. Er was wat twijfel over een online trainingstraject, zeker omdat onze uitdagingen wellicht iets anders zijn. 

Gebleken is dat Henriëtte zich heel goed kan verplaatsen in onze situatie en zich daar ook echt in verdiept. Na een paar weken zagen we al resultaat, met name de rust bij onze aussies. 

Ik kan genieten van de kleine en grote stappen die we maken. Henriëtte is kundig, enthousiast, flexibel en zeer betrokken
Daarnaast is zij een eerlijk en open persoon waar je een echte band mee opbouwt.


Liesbeth - Benz & Jet 

herder uitvalgedrag


"Ik kwam op Facebook jouw cursus tegen. Maar ik had mijn twijfels, want ik ben niet zo'n kei op de computer en Henriëtte was een vreemde voor mij. 

Toch heb ik me aangemeld en het is een super goede keuze geweest

De cursus is duidelijk, ik kon hem volgen op mijn eigen tempo, en kwam ik er niet uit....je stond altijd voor me klaar. Je dacht mee, bent begripvol en niet opdringerig.

Het heeft voor Jutta en mij veel opgeleverd, we hebben veel geleerd. Een super fijne online cursus die ik samen met Jutta iedereen aan kan bevelen!"


Jolanda - Jutta

witte herder uitval gedrag trainen


"Ik heb een witte herder van bijna 3 jaar. Zij begon aan de riem steeds meer uit te vallen naar andere honden, groot en klein. 

Voordat ik aan deze cursus begon, had ik een andere online cursus gevolgd. Ik merkte hierin echter weinig vooruitgang m.b.t. het uitvallen. De cursus van Henriette is heel uitgebreid. Ze bespreekt niet alleen wat je moet doen tijdens het uitlaten, maar ook wat je thuis kunt doen om een relaxte en vrolijke hond te hebben.

Het uitvallen van onze hond is met 90% verminderd. Mijn hond voelt zich beter en ik zie er ook niet meer tegenop om met haar over straat te gaan.
Daarom vind ik deze cursus zeker een aanrader!"


Nanda - Djoeka

uitvallende honden training


"Een tijdje geleden schreef ik me in voor de online cursus. En daar heb ik geen spijt van gehad! Ik kwam binnen in een mooie, goed opgezette en duidelijke online leeromgeving met veel korte en heldere teksten en instructievideo’s.

Inhoudelijk niets dan lof over deze cursus. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen op het moment dat er een situatie dreigt te ontstaan die niet gewenst is.

En dat alleen al, geeft je meer rust en vertrouwen en dat merkt jouw hond ook op. Met dank aan Henriette’s expertise en persoonlijke benadering.


Marieke Nimwegen

Kan je er meer dan 2 afvinken, dan is dit geschikt voor jou en jouw (uitvallende)hond:

training uitvallende honden

Kan jij er meer dan 2 afvinken, dan is deze training zeker geschikt voor jou en jouw (uitvallende)hond:

 • Zodra er een andere hond loopt, verliest jouw hond ‘m niet uit het oog, hij focust enorm op de andere hond en neemt een imponerende of juist angstige houding aan of gaat liggen, of trekt enorm aan de riem;
 • Wanneer jouw hond een andere hond ziet, begint hij/zij te blaffen en/of grommen, steigeren of bijten in de riem. Hierdoor is het passeren aan de lijn een flinke opgave;
 • Je voelt je soms boos en gefrustreerd, omdat je maar geen controle krijgt over het gedrag van je hond;
 • Of als jij je ongemakkelijk voelt, omdat andere mensen je aankijken als je hond blaffend over straat gaat;
 • Je telkens op je hoede bent en je de omgeving af scant om te kijken of er andere honden aan komen;  
 • En zeker als je je misschien wel voor paal voelt staan, bang dat andere mensen denken dat jij je hond niet aankunt; 

Herkenbaar? Dan zijn wij misschien wel een match als jij ook:

 • Op een positieve en hondvriendelijke manier wilt gaan werken aan het gedrag van jouw hond. Zonder fysiek te straffen of te corrigeren, maar wél met (bege)leiderschap en training werken aan de onderliggende emoties en gedragsverandering.

Even (gratis & vrijblijvend) met me bellen?

Advies nodig of de uitvallende honden training past bij jou en jouw hond? Ook als jouw hond alleen maar blaft naar andere honden, moeite heeft met passeren is deze training namelijk erg geschikt. Graag eerst even kennismaken?
Plan (geheel vrijblijvend) een afspraak met me in! Of mail mij even op contact@henriettejordens.nl voor meer info.

witte herder uitval-gedrag


"Ze komt met een rustig en praktisch advies, afgestemd op de hond, de baasjes en situatie in het geheel en wat ook écht werkt als we dit in de praktijk brengen.

Henriëtte ziet de kleine stapjes vooruit, legt uit wat ze ziet en zoekt samen naar wat werkt voor de hond. Haar relaxte en positieve houding geven mij het vertrouwen dat Kenzy en ik dit samen kunnen

We maken stappen die ik nooit had durven dromen. En Henriette viert de successen gezellig met ons mee op het trainingsveld, haha."


Rianne - Kenzy

uitvallende hond training


"Vandaag ging ik bij Henriëtte op consult met mijn hond Chulo.

Wat was het leuk en leerzaam. We hebben op gepaste afstand geoefend met de aanwezigheid van andere honden. 

Ik heb tips en tools gekregen om aan de slag te gaan met de training voor het uitval-gedrag.

Henriëtte ziet precies hoe de hond zich voelt en past daar de training op aan. Het welzijn van de hond staat voorop. Echt een aanrader!


Laura - Chulo

uitvallende honden training


"Voordat we bij Henriëtte kwamen hadden we al een hele weg afgelegd, maar we kwamen niet verder. Henriëtte heeft ons op zo'n fijne manier geholpen bij het uitvallen van onze hond Maya.

Ze legt ingewikkelde processen op een begrijpelijke manier uit, ze straalt rust en vertrouwen uit en heeft geduld, een open blik, 'gezond boeren verstand' én humor. Dit maakt het heel erg prettig om met haar samen te werken! Heb je een uitvallende hond?

Dan is het echt méér dan de moeite waard contact op te nemen met Henriëtte.


Melissa - Maya

uitvallende honden training


"We zijn heel blij met Henriëtte! We wonen op het platteland van Zweden met onze twee aussies. Er was wat twijfel over een online trainingstraject, zeker omdat onze uitdagingen wellicht iets anders zijn. Gebleken is dat Henriëtte zich heel goed kan verplaatsen in onze situatie en zich daar ook echt in verdiept. Na een paar weken zagen we al resultaat, met name de rust bij onze aussies. Ik kan genieten van de kleine en grote stappen die we maken. Henriëtte is kundig, enthousiast, flexibel en zeer betrokken.
Daarnaast is zij een eerlijk en open persoon waar je een echte band mee opbouwt.


Liesbeth - Benz & Jet

Hoeveel spanning, frustratie, verdriet en stress moet dit je nog kosten?

Heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel spanning dit je eigenlijk op dagelijkse basis geeft? Hoeveel langer wil je dit nog laten doorgaan op deze manier? Want wees eens eerlijk naar jezelf, hoe lang heb je al gegoogled, tips gevolgd en telkens alles maar zelf geprobeerd? 

Is het voor het welzijn van jouw hond én die van jou, geen hoogste tijd, om die drempel te nemen en onder begeleiding stappen te gaan zetten? 

Wake-up call

Want nog even een kleine 'wake-up call'… dit soort gedrag van een hond gaat niet vanzelf over. Honden kunnen gaan generaliseren waardoor probleemgedrag verergert en steeds vaster verankerd komt te zitten.

En erger nog, door de heftigheid van het uitvalgedrag hoor ik regelmatig terug dat eigenaren ten val zijn gekomen, of dat hun hond een ander verwond... dan ben je nog verder van huis. Een persoon stond al een tijdje op mijn maillijst en stuurde me (helaas) pas geleden dit berichtje: 

Wil jij ook verergering van de angst of het uitval-gedrag voorkomen?

Wacht dan niet langer. 'Paths are made by walking', en dat is precies wat we samen gaan doen in mijn hondencoach trajecten.

MELD JE NU AAN!

Na aanmelding kun je direct beginnen in de online cursus.
De wachttijd voor het 1-op-1 gedragsconsult bedraagt gemiddeld 2 weken.

'Essential' - 3 maanden traject555,-

/eenmalig

 • 1x Gedragsconsult met praktijktraining Passeren, met jouw hond bij mij persoonlijk (van 1,5-2 uur). 
 • 3x Online Coach-Call, iedere maand via zoom, klein groepje cursisten.  Video's delen, feedback ontvangen, vragen stellen.
 • & alle onderstaande bonussen

*Let op: Voor een deel van de investering van deze honden coach trajecten, kun je een vergoeding aanvragen voor gedragstherapie bij o.a. je huisdierverzekering Ohra of Petplan of anderen. Lees de voorwaarden van je verzekering en/of overleg met je verzekeraar.

Dit krijg je in deze uitvallende hondentraining:

1 jaar toegang tot de uitgebreide online cursus: Passeren Kun je Leren. Na aanschaf van het traject kun je hier al direct mee starten!

t.w.v. 297,- euro

Life-Time toegang tot de besloten fb-groep. Voor een gezonde dosis support en motivatie, herkenning en tips.

t.w.v. 150,- euro

Ieder traject:
 Een eerste 1-op-1 consult met mij persoonlijk in Didam. We gaan trainen met een assistent met andere hond op afstand. We zien hoe jouw hond reageert en jullie ontvangen feedback.
Duur 1,5-2 uur. 

Je ontvangt mijn privé telefoonnummer en je mag mij appen gedurende het traject, voor vragen, support of motivatie.

Onbetaalbaar!

Coach Calls via Zoom (3 of 5), met deelnemers van de online cursus & Trajecten

t.w.v. 200,- euro

Lekker op Pad - traject  
2x 1-op-1vervolgconsult van 1,5 uur. Tijdens deze consulten oefenen we het passeren met een andere hond  de riem. Oefenen we in real-life situaties of op locatie (in overleg). + 2 extra Coach-Calls via Zoom

Alle data voor de live-sessies plannen we in overleg samen binnen jullie trajectduur.

uitvallende honden training

Meer weten over deze uitvallende honden training of jouw uitdaging delen? Stuur gerust een bericht.
Mail naar contact@henriettejordens.nl of plan een (gratis) gesprek in in mijn online agenda.

Heb jij al meerdere trainingen, coaches of gedragstherapeuten voor het uitval-gedag van je hond geraadpleegd? 

En twijfel je hierdoor wat mijn begeleiding je op kan leveren? Dit zeiden anderen:

labradoodle uitvalgedrag trainen


'Ik heb vaker wat online cursussen/ workshops gevolgd maar de problemen zijn er uiteindelijk niet mee verholpen. 

Het uitval gedrag nam de laatste tijd alleen maar toe.  


Telefonisch hebben we e.e.a. besproken en ik voelde me gelijk op mijn gemak bij Henriëtte.

Ik ben vast gestart met de online cursus. Ze geeft hierin heldere en duidelijke uitleg en veel informatie.


Wat ik vooral heel fijn vind zijn de filmpjes waarin Henriëtte de geschreven tekst als het ware samenvat. Dat blijft bij mij zo veel beter hangen dan alleen tekst!

Hoewel we nog aan het begin staan zien wij zeker al verbetering in de wandelingen en voel ik mij een stuk zelfverzekerder. 


Dankjewel Henriëtte voor je fijne begeleiding Lieve groetjes'


Marja Schrader - Sky

border collie uitval gedrag trainen


"Puck is een erg gevoelige hond. Wij hadden al 4 trainingen gevolgd voordat we bij Henriette terecht kwamen. Geen training kon ons echt op weg helpen met ons probleem.

Wij hebben de training bij Henriette als erg fijn ervaren, er werd echt naar ónze hond gekeken. Wat ik zelf enorm waardeer is dat ze je niet het gevoel geeft dat je het niet goed doet maar juist tips en aanwijzingen geeft om je verder te helpen. We hebben ook heel veel gehad aan de tips uit de filmpjes.

We zijn nu een paar weken verder en we merken al enorm veel verschil bij Puck. Bij de tweede training was Puck al veel meer ontspannen. We zijn erg blij dat we toch er voor gekozen hebben om toch nog een keer training te volgen bij Henriette. Een aanrader voor iedereen die het even niet meer weet. Namens ons beide en Puck, dankjewel!'


Arno Doeswijk - Puck

uitvallende honden training


"Pepsi is door het traject zo'n 80% minder gaan uitvallen dan voorheen. 


Ze is nu stabieler en niet meer zo'n stuiterbal. Ze is makkelijker aan te sturen. 


Als ze nog een keer uitvalt dan is ze er makkelijker uit te halen. In het verleden bleef ze teruggaan.

Ik ben zelfverzekerder geworden omdat ik weet wat ik moet doen, ik heb ook het vertrouwen gekregen dat het wel goed komt."Francien van Lijssel 

australian shepherd uitvallende honden training


"We hadden al het een en ander aan trainingen elders gevolgd om het uitval gedrag van onze hond tegen te gaan. Maar de begeleiding van Henriëtte heeft me veel inzichten gegeven.

 


Ze heeft gruwelijk veel kennis in huis maar wist haar kennis ook heel goed te vertalen naar onze situatie. Haar adviezen waren kraakhelder en heel eerlijk. 


Ik heb haar ook gevraagd om eens mee te kijken tijdens een wandeling in een losloop gebied. Wat zag zij bij mijn hond en bij mij gebeuren? Super waardevolle feedback heb ik daar gekregen!


Hele mooie inzichten online, telefonisch en live opgedaan dus:-) waar we dagelijks enorm veel plezier aan beleven!'


Sonja Jaarsveld - Taika

Gys en Jazz volgden een combi-traject online & live voor het uitvallen. Het passeren gaat bij hen nu zo:

Mijn naam is Henriëtte en met mijn cursussen en honden-coach trajecten voor honden die uitvallen of bang zijn voor andere honden, wil ik jou helpen de band tussen jou en je hond te versterken en ervoor zorgen dat jullie weer onbezorgd kunnen genieten van jullie wandeling.

Sinds 2012 professionele ervaring in het begeleiden van (reactieve) honden.

Het gedrag van je uitvallende of bange hond veranderen zonder corrigeren?!? 

Drie weetjes over mij en mijn werkwijze:

 • Ik werk allesomvattend, kijk naar eigenaar, hond en de emoties. Gebruik maken van fysieke correcties in het begeleiden van (uitvallende) honden valt niet onder mijn werkwijze, ik werk o.a. met sturing geven en aanleren van het gewenste gedrag.
 • Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH en bij het Dierenwelzijn Keurmerk (je kunt een vergoeding krijgen van je verzekeraar voor mijn 1-op-1 therapie)
 • Persoonlijk en warm zijn mijn kernwaarden. 

Mijn missie is om een hondeneigenaar te horen en te zien, zodat ik de mens achter de hond kan bijstaan in hun ontwikkeling.


" De online cursus voor uitvalgedrag is een cursus is 'op afstand', maar het voelt totaal niet zo. Ik heb inmiddels al positieve stappen gemaakt in de training met mijn hondje Vaica. Een cadeau voor mijn hond... en mijzelf!


Yolande B. 


"Henriette legt zeer duidelijk uit hoe ik mijn uitvallende hond kan trainen. Ze straalt veel liefde en geduld uit voor de hond. Pluim voor jou, Henriette!


Nathalie W.


"Hij leert nu dat andere honden geen bron van stress en spanning hoeven te zijn. Hij leert op mij vertrouwen, ik leer steeds beter hem op de juiste manier te begeleiden, en samen maken we er daardoor wat leuks van."


Laura V.


" Zeer bruikbare tips die ons enorm hebben geholpen. We hebben de hond en het uitvalgedrag nu goed onder controle bij het passeren van andere honden. Een aanrader!


Loes vd H.


"Dankzij de cursus gaat het met het uitvallen van onze honden stukken beter. Soms gaat het nog wel eens mis maar in de meeste gevallen gaat het super. Ik ben ontzettend trots op onze hondjes nu ze vaker op mij letten zodra er een andere hond in beeld is."


Ingrid J.


"Zeer aardige vrouw die de tijd neemt om de hond en de baas/bazin goed te leren kennen."


Ton O.


"Duidelijke uitleg en veel informatie in de cursus. Vooral fijn zijn de filmpjes waarin Henriëtte de geschreven tekst als het ware samenvat. Dat blijft bij mij zo veel beter hangen dan alleen tekst! Zo noemt ze een metafoor, toen ik dit voorbeeld hoorde dacht ik echt anders over de angst van Sky. Ik begreep het ineens. 


Marja S.


"Na een aantal tips uit video’s kan ik mijn hond zoveel beter begeleiden om uitvallen te voorkomen. Heldere, nuttige instructies!"


Bettie P.


"Ze is heel duidelijk in haar uitleg. Je merkt meteen dat ze erg veel ervaring met en kennis over gedrag en uitvalgedrag van honden heeft. Ze begrijpt waar hondeneigenaars in de praktijk mee zitten."


Henriëtte L.


"Niets dan lof over voor de cursus. Als alle hondenbezitters deze kennis zouden hebben, zou er een stuk minder leed zijn. Henriette zelf heeft veel kennis in huis en weet het goed over te brengen. In persoonlijk consult is ze serieus en empathisch en krijg je echt het gevoel dat ze meedenkt over de challenges. Ik heb er veel aan gehad.


Quenny D.


"Door Henriëtte zijn wij onze hond beter gaan begrijpen en hebben we de juiste tips en adviezen gekregen die direct een positief effect hadden. Een echte aanrader!"


Channa S.


"Dankzij de training: uitvallen aan de riem, kunnen wij weer met een rustige Baily genieten van lange wandelingen zonder zorgen."


Corrie K.

FAQ

Hoe weet ik of dit traject geschikt is voor mij?

Kan ik ook alleen een los consult bij jou boeken, zonder de online cursus & begeleiding?

Ik heb twee (uitvallende) honden, is dit iets voor ons?

Is dit geschikt voor honden van alle leeftijden? Ook voor een pup met blaf- of uitvalgedrag of een oudere hond?

Hoe verlopen de live consulten?

Kan ik in termijnen betalen?

Ik ben bang dat ik te weinig tijd kan investeren. Hoe lang duurt de cursus voor uitvallen ongeveer?

Eerdere trainingen voor uitvalgedrag waren niet succesvol, waarom zou dit wel werken?

>