fbpx

Valt jouw hond uit naar andere honden, door bijvoorbeeld te blaffen of te grommen?

Online Hondencursus
voor de uitvallende, bange of reactieve hond

Tijdens de online hondencursus EHBU, Eerste Hulp Bij Uitvallen, ga jij op een positieve en hondvriendelijke manier aan de slag met het gedrag van jouw hond. Zo kunnen jullie met veel meer ontspanning en plezier wandelen.

Wat is dat eigenlijk, uitvallen?

Met uitvallende honden worden honden bedoeld die overenthousiast, agressief, bang of reactief reageren op andere honden aan de riem. Ze trekken hard grommen en blaffend naar een hond toe, of willen er juist vandaan. Wanneer je een uitvallende hond hebt, kan het best een drempel zijn om samen naar buiten te gaan.

Je bent bang dat je andere honden tegenkomt, je wordt aangestaard door andere mensen omdat je hond blijft blaffen en je geniet niet echt meer van jullie wandeling.

Misschien krijg je een gevoel van machteloosheid wanneer je geen contact meer krijgt met je hond, of omdat je niet meer weet wat je kunt doen. Zo zonde; met de EHBU-cursus brengen we daar verandering in!

Aan de slag

Met de online cursus EHBU krijg je weer meer plezier in de wandeling terug en zal je jouw hond veel beter begrijpen. Wat we niet gaan doen is jouw hond fysiek corrigeren.

Op een positieve en hondvriendelijke manier gaan we hem/haar ander gedrag aanleren. Dit doen we door eerst te kijken naar de onderliggende emoties: waarom doet jouw hond wat hij/zij doet?

Zo manier gaan we respectvol met elkaar om en kijken we naar elkaars behoeften. Hierdoor is de online hondencursus tegelijkertijd een mooie investering in de band met jouw hond. 

De EHBU online hondencursus
De EHBU online hondencursus helpt je een gezonde relatie en band op te bouwen met jouw hond op basis van moderne inzichten, kennis en ervaring. Deze cursus is geen quick fix; het helpt je om het gedrag van je hond beter te begrijpen en van daaruit resultaten te boeken. 

online cursus uitvallende hond

Wat levert het je op?

 • Een meer ontspannen hond én een fijn gezelschap om mee te wandelen. Je zelfverzekerdheid neemt toe, je weet wat je kunt doen en je hoeft niet meer te twijfelen.
 • Je bespaart tijd, omdat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Ik geef je alle informatie die je nodig hebt op een begrijpelijke en praktische manier, zodat je er gemakkelijk zelf mee aan de slag kunt. 
 • Je bespaart geld. Door deze online hondencursus hoef je niet meer alle therapeuten langs en talloze lessen te volgen. Ik neem je mee van A tot Z in het gedrag van je hond, zodat we het uitvallen kunnen minimaliseren en voorkomen! Daarnaast scheelt deze online cursus je reiskosten, want je kunt ‘m lekker vanuit huis volgen.
 • Meer energie. Ik heb zelf ervaren hoeveel tijd en energie het kost om alle losse flodders bij elkaar te brengen en uit te vinden wat wel en niet werkt. De EHBU online cursus is volledig gericht op jouw uitvallende hond, waardoor de informatie en oefeningen aansluiten op jouw behoeften.

Dit leer je


 • Jouw hond beter begrijpen, zodat je een uitval kunt voorkomen.
 • Managementtechnieken waarmee je op een positieve manier leiderschap toont aan jouw hond. Hierdoor krijg jij je hond snel onder controle tijdens uitdagende situaties.
 • Hoe je een uitval kunt voorkomen én wat je kunt doen wanneer je hond toch uitvalt.
 • Trainingstechnieken, waarmee je jouw hond kan leren om ander gedrag in te zetten dan het uitvallen. Ander gedrag waarmee de hond nog steeds leert om zichzelf prettig en veilig te voelen. Zodat je ook daadwerkelijk aan de onderliggende emotie gaat werken.

Dit zeiden anderen over mijn begeleiding en de EHBU cursus


'Ik heb vaker wat online cursussen/ workshops gevolgd maar de problemen zijn er uiteindelijk niet mee verholpen. 

Het uitval gedrag nam de laatste tijd alleen maar toe.  


Telefonisch hebben we e.e.a. besproken en ik voelde me gelijk op mijn gemak bij Henriëtte.

Ik ben vast gestart met de online cursus EHBU. Ze geeft hierin heldere en duidelijke uitleg en veel informatie.


Wat ik vooral heel fijn vind zijn de filmpjes waarin Henriëtte de geschreven tekst als het ware samenvat. Dat blijft bij mij zo veel beter hangen dan alleen tekst!

Hoewel we nog aan het begin staan zien wij zeker al verbetering in de wandelingen en voel ik mij een stuk zelfverzekerder. 


Dankjewel Henriëtte voor je fijne begeleiding en de EHBU. 

Lieve groetjes'


Marja Schrader - Sky


"Puck is een erg gevoelige hond. Wij hadden al 4 trainingen gevolgd voordat we bij Henriette terecht kwamen. Geen training kon ons echt op weg helpen met ons probleem. Maar wat ons ook op viel was dat er niet echt naar onze hond werd gekeken.

Wij hebben de training bij Henriette als erg fijn ervaren. Wat wij ontzettend fijn vonden is dat er echt naar onze hond gekeken werd.  Wat ik zelf enorm waardeer is dat ze je niet het gevoel geeft dat je het niet goed doet maar juist tips en aanwijzingen geeft om je verder te helpen. We hebben ook heel veel gehad aan de tips uit de filmpjes.

We zijn nu een paar weken verder en we merken al enorm veel verschil bij Puck. Bij de tweede training was Puck al veel meer ontspannen. We zijn erg blij dat we toch er voor gekozen hebben om toch nog een keer training te volgen bij Henriette. Een aanrader voor iedereen die het even niet meer weet. Namens ons beide en Puck, dankjewel!'


Arno Doeswijk - Puck


"Vorig jaar heb ik je eerdere EHBU cursus gevolgd. Mijn hond Tezzy en ik hebben hier sowieso veel aan gehad. Deze nieuwe vorm is in zijn geheel al een extra bonus, goed om op te frissen en meer!! Dus dank je wel, wij gaan er mee verder. 

Het telefonisch contact dat ik met je heb gehad heeft mij vooral gesteund in het vertrouwen in mijzelf. Dat het ok is. Ik zat op dat moment in een lastige situatie met Tezzy waarin zij steeds het laatste stukje naar huis weigerde mee te lopen.


Ze wilde dan nóg een blokje om leek het, ook al was ze al een paar uur op pad geweest. Deze situatie was op dat moment eigenlijk waar ik advies bij nodig had, niet zozeer het uitvallen wat echt 80% minder was dan in de beginperiode dat ze bij mij was.Ik herinner me van het telefoongesprek met jou vooral het gevoel mij gehoord te voelen. Heb het idee dat er bij mij ook iets veranderd is toen. Ik heb jou ervaren als oprecht, betrokken en deskundig in deze materie


Tineke Schoenmakers 


"We hadden al het een en ander aan trainingen elders gevolgd om het uitval gedrag van onze hond tegen te gaan. Maar de online cursus EHBU en het telefonische overleg heeft me het inzicht gegeven om het uitval gedrag niet alleen tegen te gaan maar ook te voorkomen.

 
Henriette heeft gruwelijk veel kennis in huis maar wist haar kennis ook heel goed te vertalen naar onze situatie. Haar adviezen waren kraakhelder en heel eerlijk. 


Naast deze Online cursus heb ik Henriette ook gevraagd om eens mee te kijken tijdens een wandeling in een losloop gebied.


Wat zag zij bij mijn hond en bij mij gebeuren? Super waardevolle feedback heb ik daar gekregen!


Hele mooie inzichten online, telefonisch en live opgedaan dus:-) waar we dagelijks enorm veel plezier aan beleven!'

Sonja Jaarsveld - Taika

De inhoud van de online uitvallende hondencursus

Module 1: Emoties bij jou én jouw hond!

 • Oorzaken uitval-gedrag analyseren.
 • Veilige omgeving creëren voor jezelf en omstanders.
 • Dominantie; wat heeft dit te maken met het gedrag van jouw hond.
 • De juiste balans vinden tussen stress voorkomen, maar de hond wel voldoende uitgaan.
 • Hoe jouw emoties van invloed kunnen zijn.

Module 2: Management

Hoe je word je een goede (begel)leider van jouw hond.

Vol zelfvertrouwen met jouw hond naar buiten kunnen. Op een hondvriendelijke en positieve manier leidinggeven aan jouw hond, zonder hem te bestraffen of hem pijn te doen.

Maar wel door steun te bieden, duidelijkheid te verschaffen en jouw hond een veilig gevoel te geven.

Module 3: Training

 • Jouw hond ander gedrag aanleren.
 • Welke oefening zijn effectief.
 • Inzicht in wat jij jouw hond precies aanleert.
 • Hoe voorkom je dat jouw hond zich alsnog gaat focussen op andere honden.
 • Wat doe je dan op het moment dat jouw hond uitvalt?

Bonus 1: De Ultieme Noodtechniek

 • Soms kun je helaas niet uitwijken. Hoe mooi we de training ook willen opbouwen. Wat doe je dan, wanneer je toch te dichtbij moet passeren?
 • En je jouw hond (bijna) niet uit de focus krijgt?


Deze ultieme noodtechniek helpt jou daarbij om dan alsnog een uitval te kunnen voorkomen en jouw hond door deze moeilijke situatie te helpen.

Bonus 2: Online Cursus Leer de Taal van je Hond t.w.v. 77,- euro

In deze bonuscursus ga je dieper in op het gedrag van je hond en leer je z'n lichaamstaal en (stress)signalen herkennen. Zo kun je het gedrag van je hond beter interpeteren. Bonus 3: Live Q&A sessie (3x!) via Zoom

 • Heb je vragen of wil je persoonlijke feedback? 
 • Met deze bonus krijg je 3 keer per jaar de mogelijkheid om al je vragen live te stellen tijdens een Zoommeeting met mij en de andere deelnemers.

Zo gaat het met andere deelnemers:

MELD JE NU AAN! 

 Wil jij direct aan de slag met het gedrag van jouw uitvallende hond? Meld je dan nu aan voor de online EHBU-cursus!

ehbu cursus (instap)347,-

/eenmalig

 • 3 jaar! toegang tot alle modules in de leeromgeving (t.w.v. 349,- euro)
 • Toegang tot de besloten facebookgroep (t.w.v. 150,- euro)
 • Bonus 1: De Ultieme Noodtechniek (t.w.v. 49,- euro)
 • Bonus 2: Online Hondencursus 'Leer de taal van jouw hond' (t.w.v. 77,- euro) 
 • Bonus 3: 3x een online groepscoach-sessie met mij persoonlijk van 1,5-2 uur! (t.w.v. 199,- euro)

 Wanneer je je aanmeldt, wordt de online hondencursus in jouw winkelmandje gezet en kun je ‘m afrekenen. Na het invullen van je gegevens en het voltooien van de betaling, ontvang je een mailtje om toegang te krijgen tot de online cursus. Je kunt direct aan de slag!

Wat past het beste bij mij en mijn hond?

Met de online hondencursus EHBU kun je vandaag al beginnen, gewoon vanuit huis! Hecht je toch meer waarde aan 1-op-1 contact, dan is wellicht de combinatiecursus de EHBU Essential beter passend. 

Wil je graag de zekerheid van extra persoonlijke begeleiding van mij persoonlijk, waarbij jouw hond in een andere gecontroleerde omgeving samen met jou gemakkelijke kan leren? Bekijk dan mijn hondencoach trajecten

Twijfel je over welke training het beste past? En wil je liever even persoonlijk contact? Stuur me gerust een mailtje of plan direct in mijn agenda een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in. 

Wil je nog meer ervaringen lezen?


"Dag Henriëtte, Ik kwam op Facebook jou cursus E.H.B.U voor uitvallende honden tegen. Interessant voor Jutta en mij, gezien Jutta nog al uit kon vallen naar andere honden en ik er geen raad mee wist. 

Maar ik had mijn twijfels, want ik ben niet zo'n kei op de computer, en ik vroeg me af of ik het wel zou kunnen, en Henriëtte was een vreemde voor mij. 

Toch heb ik me aangemeld en het is een super goede keuze geweest! De  cursus is duidelijk, ik kon  hem volgen op mijn eigen tempo, en kwam ik er niet uit....je stond altijd voor me klaar. Je dacht mee, bent begripvol en niet opdringerig. Het heeft voor Jutta en mij veel opgeleverd, we hebben veel geleerd, en weten nu samen hoe we het uitvallen aan moeten pakken.
 
En.....we zijn apetrots want het gaat best goed nu. Een super fijne E.H.B.U cursus die ik samen met Jutta iedereen aan kan bevelen! Een poot van Jutta, en  groetjes van mij, Jolanda"


Jolanda Gevers - Jutta


"Ik heb een witte herder van bijna 3 jaar. Zij begon aan de riem steeds meer uit te vallen naar andere honden, groot en klein. Voordat ik aan deze cursus begon, had ik een andere cursus gedaan.

Hier lag de aandacht vooral op het leiding nemen, de riem kort houden en jij bepaalt waar en wanneer de hond mag snuffelen.

Ik merkte hier echter weinig vooruitgang met betrekking tot het uitvallen. De cursus van Henriette is veel uitgebreider. 
Ze bespreekt niet alleen wat je moet doen tijdens het uitlaten, maar ook wat je thuis kunt doen om een relaxte en vrolijke hond te hebben en hoe je de band tussen hond en baas kunt versterken. Het uitvallen van onze hond is met 90% verminderd. Mijn hond voelt zich beter en ik zie er ook niet meer tegenop om met haar over straat te gaan. 

Daarom vind ik deze cursus zeker een aanrader!"Nanda Francken - Doeka


"Ruim een jaar geleden gestart bij Henriëtte met onze Sunny van toen 5 jaar. Sunny fixeerde al van grote afstand op andere honden. Gromde al heel snel. Spanning in haar lijf. Uitvallen naar andere en dan vooral kleine honden klapte ze vol bovenop.


Sunny was fanatiek met ballen, in huis altijd scherp en alert, weinig slapen. Vooral als de baas thuis is, want die moet je scherp in de gaten houden of die iets leuks met je gaat doen. Voor mij was Sunny uitlaten één groot spanningsveld geworden. Gestart bij Henriëtte maakten we al snel sprongen vooruit. Begrepen het gedrag wat Sunny liet zien. Boden haar veel meer rust aan. De bal ging uit het zicht, er keerde rust terug. Maar het bleef hard werken met uitlaten. Vertrouwen in elkaar krijgen. En omgaan met de buitenwereld, die altijd wel een weerwoord heeft wat het vaak heel lastig maakt. Toch hun kleine hondje op Sunny af lieten komen. Onbegrijpelijk! 


Nu ruim een jaar laten hebben we een relaxte hond in huis. Slaapt ze veel en veel meer en dan in volledige overgave, niet met een half oog open. Sunny valt niet, ja dat lees je goed, niet meer uit naar andere honden. Waardoor uitlaten weer een feestje is geworden.


Ze accepteert hulp van ons als ze buiten iets als lastig ervaart. Dat is zo mooi om te zien. Wow wat hebben we een andere Sunny. Wat een gedragsverandering. Wat zijn we er blij mee!


Dank je wel Henriëtte Jordens voor al jouw inzichten en altijd positieve benadering, wat vertrouwen gaf. Het gaat niet om goed of fout,  het gaat om wat er gezien mag worden. Voor iedereen die in dit traject zit, hou vol. Geniet van je hond. Het is het gedrag van je hond wat het lastig maakt, de hond zelf niet, die is net als elk mens puur en mooi.Liefs, Annette'


Annette de Jongh - Sunny 


"Een tijdje geleden schreef ik me in voor de Eerste Hulp Bij Uitvallende Honden-cursus. En daar heb ik geen spijt van gehad! Ik kwam binnen in een mooie, goed opgezette en duidelijke online leeromgeving met veel korte en heldere teksten en instructievideo’s. Je kon direct zelf aan de slag! Inhoudelijk niets dan lof over deze cursus. Voor mij was niet alles nieuw, maar veel is hier wel een stuk duidelijker uitgelegd dan in andere cursussen die ik gedaan heb.
De zoom call erbij, is echt een aanrader, je krijgt veel tips en adviezen voor jouw specifieke situatie en je kunt direct vragen stellen. 
En het resultaat? Een quick fix is er niet voor uitvallende honden, het kost tijd en inspanning om het probleem op te lossen. Maar ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen op het moment dat er een situatie dreigt te ontstaan die niet gewenst is.
En dat alleen al, geeft je meer rust en vertrouwen en dat merkt jouw hond ook op. We gaan stapjes vooruit, en soms een paar achteruit, maar we gaan de goede kant op.
En dat is voor het eerst dat ik dat kan zeggen na vele pogingen elders. Met dank aan Henriette’s expertise en persoonlijke benadering. En niet te vergeten aan James en zijn collega’s natuurlijk, die alles netjes voordoen! :-)'


Marieke Nimwegen

Corrie Kloosterman -Baily

Neem alvast een kijkje in 1 van mijn online cursussen
en zie hoe het bestelproces werkt.

FAQ

Ik heb jouw online hondencursus 'leer de taal van je hond' cursus gedaan, kan ik korting krijgen op de EHBU-cursus?

Is deze online hondencursus ook geschikt voor 2 honden?

Is het niet veel beter om dingen te leren in de praktijk in plaats van online?

Mijn hond hapt/bijt in de riem of hapt richting mij, hij vertoont 'redirectie'-agressie. Is deze cursus dan geschikt?

Mijn hond vecht met andere honden of heeft andere hond verwond. Is deze cursus dan geschikt?

Kan ik in termijnen betalen?

Ik ben bang dat ik te weinig tijd kan investeren. Hoe lang duurt de cursus ongeveer?

Eerdere hondencursussen  waren niet succesvol, waarom zou dit wel werken?

Waarin verschilt jouw training met bijvoorbeeld een BAT training?

Ik heb nog nooit een online hondencursus gedaan, is dit iets voor mij?

Kan ik ook alleen een los consult bij jou boeken, zonder de online cursus & begeleiding?

Krijg ik feedback en support?

Contact

contact@henriettejordens.nl
Training-locatie: Geulecampweg 4, Didam.

P.s. Superleuk dat je mailt. Alle mails worden op werkdagen beantwoord.

© Henriëtte Jordens |   Algemene voorwaarden   |   Privacyverklaring

>