fbpx

Online cursus EHBU
Voor de blaffende/grommende uitvallende hond.

Je leert meer over de achterliggende emoties, hoe je jouw hond kan helpen anders met de situatie om te gaan. Zodat jullie beiden met meer ontspanning kunnen wandelen.

Wil jij leren op een positieve en hond-vriendelijke manier aan de slag te gaan met het gedrag van jouw uitvallende hond? Doe dan mee met de online cursus Eerst Hulp Bij Uitvallen (EHBU)

Heb jij een hond die blaffend of grommend uitvalt naar andere honden? Is hij over-enthousiast? Vertoont hij agressie naar andere honden, hond-hond agressie? Is jouw hond bang voor andere honden? Of vertoont hij reactief gedrag; grom-blaft hij naar honden? Dan herken je vast het volgende:

 • Zie jij er als een berg tegenop om de deur uit te moeten met je hond?
 • Schaam je je voor de blikken van mensen op straat? Jij weet dat het zo'n lieve hond kan zijn en anderen zien alleen maar dat heftige gedrag.
 • Kun je geen contact met je hond meer krijgen op het moment dat er een andere hond in de buurt is en voel je je daardoor machteloos?
 • Ben jij telkens op je hoede en scan je de omgeving af om te kijken of er andere honden aan komen?
 • Ben je onzeker omdat je niet weet wat je kan doen om het gedrag van je hond te veranderen? 
 • Voelt het vaak als een uitdaging om langs andere honden te komen?
 • Lijkt jouw hond soms enthousiast en valt hij dan toch uit? Begrijp je er soms helemaal niets meer van?
 • Wil je direct een einde maken aan de vervelende situaties waar jij je samen met je hond in bevindt?
uitvallende hond

Hoe zou het voor jou zijn wanneer het uitval-gedrag van jouw hond sterk verminderd? Of zelfs helemaal stopt?

Dat je weer met plezier naar buiten gaat in plaats van alleen maar de wandeling zien te overleven. Dat je een andere hond aan de overkant van de straat kunt passeren.

Dat je er gewoon langs kan lopen. Dat je niet meer overvallen wordt door de heftigheid van het agressieve gedrag van jouw hond. Of dat je niet meer zo te doen hebt met jouw hond die zo angstig is. Dat je niet meer twijfelt of jouw hond onzeker is of blij.

Eindelijk snappen waarom jouw hond doet wat hij doet en er misschien zelfs begrip voor op kunnen brengen. Weten waardoor hij getriggerd wordt en wat je dus kan doen om dit te voorkomen. Aan jouw hond zien dat hij relaxter is.

Er wordt in mijn trainingen en cursussen niet gewerkt met fysieke correcties. We kijken naar de emoties áchter het gedrag, gaan daaraan werken. De trainingstechnieken zijn gebaseerd op clickertraining, maar kunnen ook enkel met belonen van gewenst gedrag zonder clicker worden toegepast. Dit kun je zelf kiezen na de uitleg hierover.

Zou het niet heerlijk zijn als je op een prettige en leuke manier kan gaan werken aan het gedrag van jouw hond? Zonder dat hij/zij bang hoeft te worden, je hem pijn hoeft te doen? Je met respect voor zijn of haar behoeften en emoties toch het gedrag kan gaan veranderen?

De online cursus is geen 'quick fix' of 'wondermiddel'. Even een wake-up call:

 • Wanneer je op zoek bent naar een snelle oplossing of een wondermiddel ben je hier niet aan het goede adres. 

Wat krijg je wel? Gedegen kennis, inzichten volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken, een goede basis om weer een gezonde relatie en band met jouw hond op te bouwen. Begrip te krijgen voor zijn emoties en gedrag. 

 • Prettige en positieve oefeningen om de emotie te kunnen verbeteren en daarmee ook het gedrag te kunnen veranderen. Daar heb je veel meer aan dan een zogenaamd wondermiddeltje of 'quick fix'. 
 • De cursus bespaart je tijd om alles zelf uit te zoeken: je krijgt alle informatie op een logische en hap-klare manier aangereikt. 
 • Je bespaart geld: om te gokken welke therapeut je kan helpen, talloze lessen te volgen, naar een cursus toe te rijden. Met deze cursus kun je gericht aan de slag met jouw eigen hond. 
 • Je bent geen energie meer kwijt aan 'losse flodders' en puzzelen wat wel of niet werkt. Deze cursus is volledig gericht op de uitvallende hond. Je krijgt zelf veel kennis op een leuke en begrijpelijke manier aangereikt waarmee je jouw hond kan helpen.

Wat leer je in deze uitgebreide online cursus:

 • Met deze krachtige online cursus leer jij jouw hond beter begrijpen. Je leert meer over zijn emoties. Je herkent stress-signalen en lichaamstaal van jouw hond herkennen. Je leert de subtiele veranderingen in de taal lezen. Je begrijpt je hond hierdoor beter en je kunt een uitval makkelijker voorkomen.
 • Je leert management technieken waarmee je op een positieve manier leiderschap geeft aan jouw hond. Je kunt tijdens een lastige situatie met je hond zó handelen dat de kans op succes (dat je je hond snel onder controle krijgt) het grootste is. 
 • Je leert wat je kunt doen op het moment dat jouw hond uitvalt.
 • En je leert hoe je kan voorkomen dat jouw hond uitvalt, op het moment dat andere honden ineens te dichtbij passeren!
 • Je leert trainingstechnieken waarmee je jouw hond kunt leren om normaal met je mee te wandelen, zonder dat hij focust op de andere hond. Zodat je na een tijd ook het belonen weer kan gaan afbouwen.
 •  2 x Bonus: als je nu instapt, ontvang je ook mijn Ultieme Noodtechniek die je bij moeilijke situaties kunt inzetten, deze is onbetaalbaar ;-) Én je krijgt de cursus 'leer de taal van je hond' (t.w.v. 77,- euro) 
 • Bonus 3: 6x per jaar is er een live Q&A waar je al je vragen kan stellen! (t.w.v 200,- euro)

Dit zeiden anderen over mijn begeleiding


'Ik heb vaker wat online cursussen/ workshops gevolgd maar de problemen zijn er uiteindelijk niet mee verholpen. 

Het uitval gedrag nam de laatste tijd alleen maar toe.  


Telefonisch hebben we e.e.a. besproken en ik voelde me gelijk op mijn gemak bij Henriëtte.

Ik ben vast gestart met de online cursus EHBU. Ze geeft hierin heldere en duidelijke uitleg en veel informatie.


Wat ik vooral heel fijn vind zijn de filmpjes waarin Henriëtte de geschreven tekst als het ware samenvat. Dat blijft bij mij zo veel beter hangen dan alleen tekst!

Hoewel we nog aan het begin staan zien wij zeker al verbetering in de wandelingen en voel ik mij een stuk zelfverzekerder. 


Dankjewel Henriëtte voor je fijne begeleiding en de EHBU. 

Lieve groetjes'


Marja Schrader - Sky


"Puck is een erg gevoelige hond. Wij hadden al 4 trainingen gevolgd voordat we bij Henriette terecht kwamen. Geen training kon ons echt op weg helpen met ons probleem. Maar wat ons ook op viel was dat er niet echt naar onze hond werd gekeken.

Wij hebben de training bij Henriette als erg fijn ervaren. Wat wij ontzettend fijn vonden is dat er echt naar onze hond gekeken werd.  Wat ik zelf enorm waardeer is dat ze je niet het gevoel geeft dat je het niet goed doet maar juist tips en aanwijzingen geeft om je verder te helpen. We hebben ook heel veel gehad aan de tips uit de filmpjes.

We zijn nu een paar weken verder en we merken al enorm veel verschil bij Puck. Bij de tweede training was Puck al veel meer ontspannen. We zijn erg blij dat we toch er voor gekozen hebben om toch nog een keer training te volgen bij Henriette. Een aanrader voor iedereen die het even niet meer weet. Namens ons beide en Puck, dankjewel!'


Arno Doeswijk - Puck


"Vorig jaar heb ik je eerdere EHBU cursus gevolgd. Mijn hond Tezzy en ik hebben hier sowieso veel aan gehad. Deze nieuwe vorm is in zijn geheel al een extra bonus, goed om op te frissen en meer!! Dus dank je wel, wij gaan er mee verder. 

Het telefonisch contact dat ik met je heb gehad heeft mij vooral gesteund in het vertrouwen in mijzelf. Dat het ok is. Ik zat op dat moment in een lastige situatie met Tezzy waarin zij steeds het laatste stukje naar huis weigerde mee te lopen.


Ze wilde dan nóg een blokje om leek het, ook al was ze al een paar uur op pad geweest. Deze situatie was op dat moment eigenlijk waar ik advies bij nodig had, niet zozeer het uitvallen wat echt 80% minder was dan in de beginperiode dat ze bij mij was.Ik herinner me van het telefoongesprek met jou vooral het gevoel mij gehoord te voelen. Heb het idee dat er bij mij ook iets veranderd is toen. Ik heb jou ervaren als oprecht, betrokken en deskundig in deze materie


Tineke Schoenmakers 


"We hadden al het een en ander aan trainingen elders gevolgd om het uitval gedrag van onze hond tegen te gaan. Maar de online cursus EHBU en het telefonische overleg heeft me het inzicht gegeven om het uitval gedrag niet alleen tegen te gaan maar ook te voorkomen.

 
Henriette heeft gruwelijk veel kennis in huis maar wist haar kennis ook heel goed te vertalen naar onze situatie. Haar adviezen waren kraakhelder en heel eerlijk. 


Naast deze Online cursus heb ik Henriette ook gevraagd om eens mee te kijken tijdens een wandeling in een losloop gebied.


Wat zag zij bij mijn hond en bij mij gebeuren? Super waardevolle feedback heb ik daar gekregen!


Hele mooie inzichten online, telefonisch en live opgedaan dus:-) waar we dagelijks enorm veel plezier aan beleven!'

Sonja Jaarsveld - Taika

Ben je enthousiast geworden en wil jij dit ook?

De inhoud van de online cursus
Studieduur: +/- 2 maanden 1 a 2 uur per week

Module 1: Emoties bij jou én jouw hond!

 • oorzaken uitval-gedrag;
 • veiligheid jezelf en omstanders 
 • wat heeft dominantie er mee te maken?
 • wat stress en mentale uitdaging voor een rol spelen bij een uitvallende hond
 • én.. hoe beïnvloed je jouw eigen emoties?

Module 2: Management

Hoe je een goede (begeleiding)leider word;

Wil je met meer zelfvertrouwen de wandeling tegemoet gaan? Leer je hoe je op een positieve manier leiding kan geven aan jouw hond, zonder hem te bestraffen of hem pijn te doen.

Module 3: Training

 • Aanleren van ander gedrag;
 • Welke oefeningen kun je daarvoor gebruiken?
 • Wat leer je jouw hond precies aan?
 • Hoe voorkom je dat jouw hond zich enorm gaat focussen op de andere hond?
 • Wat doe je dan op het moment dat jouw hond uitvalt?

Bonus 1: De Ultieme Noodtechniek

 • Maar wat als je niet kunt uitwijken?
 • En je de focus van de hond niet meer krijgt?


Deze ultieme noodtechniek geeft jou een simpele strategie om uitvallen te kunnen voorkomen.

Bonus 2: Online Cursus Leer de Taal van je Hond t.w.v. 77,- euro

 • Lichaamstaal en stress-signalen herkennen. 
 • Herkennen wanneer een hond gaat uitvallen.
 • Hoe herken je of jouw hond enthousiast is, of juist onzeker?
 • Je leert hoe je het gedrag van jouw hond kunt interpreteren.

Bonus 3: Live Q&A sessie (6x!) via Zoom

 • Loop je tegen vragen aan? Wil je graag verdieping en meer leren, persoonlijke feedback?
 • 6x per jaar is er voor deelnemers van de cursus een groeps-coachcall met mij persoonlijk. 
 • Je kunt hier met ál je vragen terecht, ook over bijvoorbeeld gedrag in huis van jouw hond.

Dit zeiden anderen over mijn begeleiding


"Dag Henriëtte, Ik kwam op Facebook jou cursus E.H.B.U voor uitvallende honden tegen. Interessant voor Jutta en mij, gezien Jutta nog al uit kon vallen naar andere honden en ik er geen raad mee wist. 

Maar ik had mijn twijfels, want ik ben niet zo'n kei op de computer, en ik vroeg me af of ik het wel zou kunnen, en Henriëtte was een vreemde voor mij. 

Toch heb ik me aangemeld en het is een super goede keuze geweest! De  cursus is duidelijk, ik kon  hem volgen op mijn eigen tempo, en kwam ik er niet uit....je stond altijd voor me klaar. Je dacht mee, bent begripvol en niet opdringerig. Het heeft voor Jutta en mij veel opgeleverd, we hebben veel geleerd, en weten nu samen hoe we het uitvallen aan moeten pakken.
 
En.....we zijn apetrots want het gaat best goed nu. Een super fijne E.H.B.U cursus die ik samen met Jutta iedereen aan kan bevelen! Een poot van Jutta, en  groetjes van mij, Jolanda"


Jolanda Gevers - Jutta


"Ik heb een witte herder van bijna 3 jaar. Zij begon aan de riem steeds meer uit te vallen naar andere honden, groot en klein. Voordat ik aan deze cursus begon, had ik een andere cursus gedaan.

Hier lag de aandacht vooral op het leiding nemen, de riem kort houden en jij bepaalt waar en wanneer de hond mag snuffelen.

Ik merkte hier echter weinig vooruitgang met betrekking tot het uitvallen. De cursus van Henriette is veel uitgebreider. 
Ze bespreekt niet alleen wat je moet doen tijdens het uitlaten, maar ook wat je thuis kunt doen om een relaxte en vrolijke hond te hebben en hoe je de band tussen hond en baas kunt versterken. Het uitvallen van onze hond is met 90% verminderd. Mijn hond voelt zich beter en ik zie er ook niet meer tegenop om met haar over straat te gaan. 

Daarom vind ik deze cursus zeker een aanrader!"Nanda Francken - DoekaAnnette de Jongh - Sunny 


"Een tijdje geleden schreef ik me in voor de Eerste Hulp Bij Uitvallende Honden-cursus. En daar heb ik geen spijt van gehad! Ik kwam binnen in een mooie, goed opgezette en duidelijke online leeromgeving met veel korte en heldere teksten en instructievideo’s. Je kon direct zelf aan de slag! Inhoudelijk niets dan lof over deze cursus. Voor mij was niet alles nieuw, maar veel is hier wel een stuk duidelijker uitgelegd dan in andere cursussen die ik gedaan heb.
De zoom call erbij, is echt een aanrader, je krijgt veel tips en adviezen voor jouw specifieke situatie en je kunt direct vragen stellen. 
En het resultaat? Een quick fix is er niet voor uitvallende honden, het kost tijd en inspanning om het probleem op te lossen. Maar ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen op het moment dat er een situatie dreigt te ontstaan die niet gewenst is.
En dat alleen al, geeft je meer rust en vertrouwen en dat merkt jouw hond ook op. We gaan stapjes vooruit, en soms een paar achteruit, maar we gaan de goede kant op.
En dat is voor het eerst dat ik dat kan zeggen na vele pogingen elders. Met dank aan Henriette’s expertise en persoonlijke benadering. En niet te vergeten aan James en zijn collega’s natuurlijk, die alles netjes voordoen! :-)'


Marieke Nimwegen

Anette de Jongh - Sunny

Corrie Kloosterman -Baily

Ben je enthousiast geworden en wil jij dit ook?

MELD JE NU AAN!

Je kunt direct starten!

ehbu cursus (instap)297,-

/eenmalig

 • 1 jaar toegang tot alle 3 de modules
 • 1 jaar toegang tot de besloten facebookgroep
 • Bonus 1: De Ultieme Afleidingstechniek
 • Bonus 2: Online Cursus 'Leer de taal van jouw hond' (t.w.v. 77,- euro) 
 • Bonus 3: 6x per jaar een Live Q&A sessie in de besloten facebookgroep!

P.s. denk jij dat méér live lessen en persoonlijke begeleiding beter bij jullie situatie past? Heeft jouw hond bijvoorbeeld 'redirectie agressie' of is jouw hond erg getraumatiseerd of extreem prikkelbaar of hyper-reactief? Of misschien vind je zelf meer persoonlijke begeleiding wel prettiger? Dan kun je bijvoorbeeld een mini-traject of uitgebreid vip-traject volgen. 

Wil je even binnenkijken in een online cursus?
Of weten hoe het bestelproces werkt? Bekijk de video's hieronder!

FAQ

Ik heb jouw 'leer de taal van je hond' cursus gedaan, kan ik korting krijgen op de EHBU?

Ik heb twee honden, is dit iets voor ons?

Online leren is toch niet zinvol? Is praktijk niet veel beter?

Mijn hond hapt/bijt in de riem of hapt richting mij, hij vertoont 'redirectie'-agressie. Is deze cursus dan geschikt?

Mijn hond vecht met andere honden of heeft andere hond verwond. Is deze cursus dan geschikt?

Kan ik in termijnen betalen?

Ik ben bang dat ik te weinig tijd kan investeren. Hoe lang duurt de cursus ongeveer?

Eerdere trainingen waren niet succesvol, waarom zou dit wel werken?

Waarin verschilt jouw training met bijvoorbeeld een BAT training?

Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit iets voor mij?

Kan ik deze kennis / informatie en filmpjes ook online vinden?

Krijg ik feedback en support?

© Henriëtte Jordens 2020 - 2023. Website gerealiseerd door Gouden Website   |   Algemene voorwaarden   |   Privacyverklaring

>