fbpx

Predispositie

De letterlijke vertaling van predispositie betekent: erfelijke aanleg; vatbaarheid; voorbeschiktheid.

In relatie tot honden wordt het vaak gebruikt om een bepaalde aanleg voor gedrag te beschrijven, of een bepaalde aanleg voor erfelijke aandoeningen. Border Collies hebben bijvoorbeeld een predispositie om verkeer te drijven, en een Dobermann heeft bijvoorbeeld een predispositie om ‘flank te zuigen’.


Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Download mijn e-book en zet de eerste stap op weg naar een ontspannen leven met je hond. Kopiëren over overname van dit bericht is niet toegestaan. Delen van dit bericht met sociale media via onderstaande link wordt op prijs gesteld.

Volg mij op:
>

Hi, ik ben henriëtte

Wil je mijn Gratis E-Book 'Hoe begeleid ik mijn uitvallende Hond' downloaden? Schrijf je dan in voor mijn mailinglijst, en je kunt hem direct (gratis) downloaden. Afmelden gaat eenvoudig met 1 druk op de knop.