fbpx

Uitvallende hond

uitvallende agressieve hond

Een uitvallende hond is een hond die aan de riem heel hard kan trekken richting een andere hond en hierbij blaft.

Vaak blijft het niet alleen bij blaffend uitvallen, maar wordt het ook grom-blaffen. De tanden kunnen bij het uitvallen zichtbaar zijn en de hond maakt een hoop kabaal. Dit kan erg agressief en heftig overkomen voor zowel de eigenaar als de hond waarnaar de hond uitvalt.

Een uitvallende hond wordt ook een reactieve hond genoemd, of er wordt gezegd dat de hond ‘hond-hond’ agressie heeft.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een hond kan gaan uitvallen naar andere honden. Bijvoorbeeld door angst of onzekerheid. Maar ook door opwinding en frustratie kan de hond boos worden en agressief gaan reageren. Sommige honden die uitvallen naar andere honden kunnen los van de riem nog wel spelen, andere honden zijn zodanig agressief dat ze andere honden ook gaan bijten.

Heb jij een uitvallende hond? Lees dan mijn blogs over stress-reductie zodat je jouw hond kan helpen om dit gedrag te verminderen.

Over Henriëtte Jordens

Je bent bij mij aan het juiste adres als jij niet zorgeloos en ontspannen over straat kunt wandelen met je hond. Hoe zou het zijn als jij weer over straat durft met je hond? Dat je je niet meer aangekeken voelt op straat? Dat je niet meer gespannen de omgeving hoeft af te scannen? Ik begeleid eigenaren van een hond die uitvalt naar andere honden zodat ze samen weer fijn op pad kunnen! Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat zowel eigenaar als hond weer kunnen genieten van de wandeling samen :-)

Volg mij op:
>